Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen PSV - Feyenoord Johan Cruijff Schaal 2018: kampioen gaat winnen Getty

Eredivisie. Voor de 24e keer in het clubbestaan is PSV de kampioen van Nederland. Met nog drie speelronden voor de boeg is het gat richting nummer twee Ajax opgelopen tot tien punten. De feestvreugde werd vergroot doordat de schaal in een rechtstreeks duel tegen de concurrent uit Amsterdam werd opgeëist: 3-0.

Eredivisie PSV – Ajax 3-0

De kampioenswedstrijd bleek een fijne samenvatting van het hele Eredivisie seizoen. De gasten, die in 2014 voor het laatst eerste werden, hadden het leeuwendeel van het balbezit (twee derde), verstuurden daarmee samenhangend veel meer passes (bijna driemaal meer), waren ook zuiverder in de passing (tachtig procent tegen 63) en gaven zichzelf de illusie de controle te hebben. Maar alles gebeurde in een te laag tempo en te ver verwijderd van het vijandelijke strafschopgebied.

PSV rook beter het juiste moment om de bal snel naar voren te verplaatsen en dwong de eerste grote kans af. Ajax-goalie Onana had een antwoord op de inzet van Luuk de Jong. Maar na 23 minuten had hij dat niet toen Gaston Pereira kon intikken nadat Hirving Lozano bijna een voorzet van Marco van Ginkel binnen had gewerkt. Nog voor de rust kopte Luuk de Jong de 2-0 binnen, waarbij hij Maximilian Wöber aftroefde in een duel.

Rode kaarten Ajax

Ajax kwam met een versterkt middenveld de kleedkamers uit (Siem de Jong viel in voor Wöber), maar nadat PSV zich tien minuten liet wegdrukken, liet Steven Bergwijn de supporters beginnen met het kampioensfeest door de 3-0 binnen te schieten. Match over, titelstrijd over. En in plaats van dat Ajax de pot professioneel uitspeelde, of tegen beter weten in het geloof in een wonder vastgreep, gingen de Amsterdammers om zich heen schoppen. Het resulteerde in rood voor Nico Tagliafico (twee keer geel) en Siem de Jong (direct rood).

Voor trainer Philip Cocu is het zijn derde landstitel met PSV, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Kees Rijvers. Voor Ajax trainer Erik ten Hag, die pas in de winterstop aantrad, rest niks anders dan de wonden likken en een plan maken voor het komende voetbalseizoen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Nog een gokje op de hekkensluiters wagen? De kampioenstrijd is beslist, de degradatiestrijd in de Eredivisie nog niet. Denk je dat NAC nog bijgehaald wordt door Roda JC en/of Sparta, pak dan 3.50 voor je euro bij de bookies.

Back To Top