Ga naar hoofdinhoud
PSV Eredivisie voorspellen: Handen af van Hirving Lozano! Getty

Wegwezen. Afblijven. Zoek maar een ander relatief goedkoop toptalent dat nu al extreem goed rendeert. Handen af van Hirving Lozano! Zelfs mensen die weinig van PSV moeten hebben zullen erkennen dat de Eredivisie een langer verblijf van de Mexicaan nodig heeft.

De rechtsbuiten kwam afgelopen zomer over van Pachuca. De Eindhovense club betaalde circa 7 miljoen euro voor de neo-international. Een koopje, zo leek dat toen. Hij had immers met zijn club de CONCACAF Champions League gewonnen, waarin hij met acht goals de gouden schoen verwierf en werd uitgeroepen tot beste jonge speler.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV – Hirving Lozano

Wellicht werd zijn prijs gedrukt omdat de Mexicaanse Liga MX buiten het eigen land weinig ogen op zich weet gericht. Maar inmiddels blijkt dat die 7 miljoen een absoluut schijntje was.

De 22-jarige speler was in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie de drijvende kracht achter de wederopstanding van PSV, dat een bleek 2016-2017 beleefde. Hij maakte elf goals en gaf vier assists, waarmee hij dus al bij 15 goals betrokken was. Alleen Neres van Ajax staat halverwege de competitie op een hoger aantal.

Scouts naar Brabant

En dat valt natuurlijk op in het buitenland. Arsenal en Liverpool hebben al diverse keren scouts naar Brabant gestuurd. De Mexicaanse sportkrant AS citeert Marcel Brands, de directeur van PSV, die zegt dat “als Lozano zo blijft spelen het lastig blijft om hem te behouden”.
Volgens Brands wil “Chucky” nu geen transfer najagen, want hij wil zijn plek in het Mexicaanse elftal niet in gevaar brengen. Maar dit soort opmerkingen horen allicht ook thuis in het spel van de transfermarkt. Play hard to get, dan worden de aanbiedingen vanzelf hoger. Tot een punt wordt bereikt dat ook Brands moet constateren dat de tijd voor verkoop is gekomen.

En voor vooral clubs in de Premier League is geld geen obstakel. Het gaat er bij hen meer om of er ruimte is in de selectie. Bij Liverpool bijvoorbeeld wel, nu Coutinho is verkocht aan FC Barcelona. De krant Guardian weet ook dat Arsenal alvast een lijstje aanlegt met mogelijke vervangers voor Alexis Sánchez, die de club lijkt te gaan verlaten. Ze schatten zijn waarde in op 40 miljoen Pond.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

Wedden op Eredivisie? Aan het begin van het seizoen waren bookmakers nog niet zo bekend met Hirving Lozano. Ze zetten toen dik 20.00 op een topscorerstitel voor de Mexicaan. Halverwege heeft hij echter de meeste goals gemaakt in de Eredivisie en nu noteert hij bij bookmaker Mr Green 2.50.

Back To Top