Ga naar hoofdinhoud
PSV pakt al vijf jaar meeste punten Eredivisie in kalenderjaar | Getty

Eredivisie: PSV – Heracles. Zaterdag om 19:45 uur is PSV in het Philips Stadion paraat voor Heracles, de gasten uit Almelo. PSV is al een paar weken koploper van de Eredivisie, de Tukkers staan in de competitie hoger dan ooit: derde.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

PSV – Heracles Almelo

De Brabantse club heeft zes speelronden op rij gewonnen en heeft alleen nog Ajax over als concurrent voor de landstitel. Heracles dreigt plek drie kwijt te raken, want met acht punten uit de vorige zes competitieduels, krijgen ploegen als AZ, Vitesse en Utrecht (of wie weet Feyenoord) de gelegenheid om langszij te komen.

Op reis naar Eindhoven is nooit zo een vermakelijke trip voor eredivisionisten. PSV heeft 24 van zijn laatste 27 thuiswedstrijden in de competitie gewonnen. En Heracles Almelo is een van de favoriete tegenstanders van de koploper.

PSV dik favoriet

PSV won 19 van de laatste 22 onderlinge duels en heeft in 17 van de vorige 21 clashes minstens tweemaal de bal in het net gejaagd. In acht van de tien recentste confrontaties was het zo ongeveer game over bij rust, want toen stond PSV al voor alvorens de match ook echt te winnen.

Dit is een geschikt moment voor Heracles om te tonen dat plek drie echt is waar de ploeg thuishoort. Bovenstaande cijfers tonen immers aan dat al jarenlang de Tukkers weinig uit konden richten tegen PSV en zeker niet uit.

Maar nu Maxime Lestienne en Andres Guardado ontbreken bij de Eindhovenaren, is er wellicht iets mogelijk. Alhoewel, de Heraclieden doen het al een paar weken erg beroerd buiten Almelo. De vorige zes uitwedstrijden leidden tot het schamele aantal van drie punten – het laagste aantal van alle achttien clubs in de Eredivisie.

ProgrammaEredivisie.nl – programma PSV

Marco van Ginkel geeft rust

Speciale vermelding verdient Marco van Ginkel. De van Chelsea gehuurde middenvelder heeft in twee Eredivisie wedstrijden al veel moois laten zien. Zijn komst kan PSV net de beslissende duw geven om Ajax achter zich te houden. Hij staat al op twee goals, terwijl hij toch vooral gehaald is om het middenveld te verstevigen. Tot nu toe komt ruim negentig procent van zijn passes aan en dat wekt vertrouwen en rust voor zijn medespelers.

Pas vier keer dit seizoen stond PSV met 0-1 achter en toch haalde de ploeg uit die situaties nog acht punten binnen. Heracles doet het bij achterstand heel wat minder, maar relatief ook niet verkeerd: zeven keer 1-0 achter en toch nog zes punten (gemiddeld 0,83, na PSV en Ajax de beste score).

ProgrammaEredivisie.nl – programma Heracles Almelo

Back To Top