Ga naar hoofdinhoud
PSV wint AZ: Eredivisie kampioen voorspellingen Getty

PSV heeft bijna de achttienjarige Argentijn Maximiliano Romero binnen. De club uit Eindhoven verwacht de spits spoedig te kunnen presenteren. Wat de afrondingen vertraagt is dat zijn club Velez Sarsfield nog toestemming moet geven voor de deal.

Met Romero zelf is alles in kannen en kruiken, zo berichten volgers van de koploper van de Eredivisie. De medische keuring is met succes afgerond en het shirtje met zijn naam en nummer ligt al klaar. De directie van Velez wil geen krabbeltje faxen maar is van plan om af te reizen naar Brabant. Kortom, de lichten staan op groen, maar de finish is nog niet bereikt.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ook interesse Romero uit Dortmund

Fans van PSV, of iedereen die perspectiefvolle spelers in de Eredivisie toejuicht, vragen zich nu af wie of wat die Romero dan wel is. De naam klinkt natuurlijk veelbelovend, in het licht van eerdere voltreffers als Romario en Ronaldo. En ook is Borussia Dortmund nog in het geding. De Duitse club kan veel hogere transferbedragen en salarissen aanbieden dan PSV. Daar staat tegenover dat hij in de Nederlandse competitie eerder zich in de basis kan knokken en op kan vallen, terwijl voor een achttienjarige vermoedelijk niet direct plek is bij een kolossaal instituut als de Geelzwarten.

Romero moet circa tien miljoen euro kosten. Een enorme goalgetter was hij tot nu toe niet. Uit veertig wedstrijden voor Velez kwamen negen goals voort. Wel geldt de verzachtende omstandigheid dat Velez geen topper is en momenteel slechts negentiende staat.

AZ werkt samen met Anne Frank Stichting

Het blijft tenenkrommend om beledigende, racistische en seksistische liedjes te horen vanaf de tribunes. Ook als het maar een piepklein groepje betreft is de impact toch groot zodra onder het mom van kleedkamerhumor de meest vuile teksten worden uitgebraakt. Het gebeurde afgelopen weekend bij AZ tegen Ajax (1-2), toen de vermeende Joodse achtergrond van de Amsterdamse club leidde tot antisemitische spreekkoren.

De clubdirectie gaat vanaf begin 2018 met de Anne Frank Stichting samenwerken en brainstormen over manieren om dergelijke vuilspuiterij uit te bannen. Niet zozeer met harde hand, maar via bewustwording en overdracht van historische kennis. Fair play, AZ!

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie

Wedden op Eredivisie? Met of zonder Romero, PSV gaat de winter in als royale herfstkampioen. Dit weekend treft de kampioen van twee jaar geleden Vitesse.

We tippen dat Hirving Lozano zijn positie als topscorer van de competitie versterkt. De Mexicaan noteert @2.50 bij Mr Green om ook aan het einde van de rit topscorer te zijn.

Eredivisie Nieuws

Back To Top