Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen PSV - Feyenoord Johan Cruijff Schaal 2018: kampioen gaat winnen Getty

PSV – Feyenoord. Zaterdag 4 augustus om 18:00 uur klinkt in Eindhoven het startschot van het seizoen als landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord proberen de Johan Cruijff Schaal te winnen. Er kan dus gelijk een prijsje worden gepakt, terwijl het publiek ook een glimp krijgt van wat (en vooral: welke spelers) ze de komende maanden kunnen verwachten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Johan Cruijff Schaal PSV – Feyenoord

Dit is de 23e keer dat dit duel om de supercup onder deze naam (Johan Cruijff Schaal) plaatsvindt. In 1949 vond de eerste editie plaats, daarna was er een pauze tot 1991. PSV is recordhouder met elf titels, Ajax volgt met acht en Feyenoord was driemaal de winnaar. PSV heeft de Johan Cruijff Schaal nog nooit in eigen huis gewonnen en die primeur is zaterdag dus mogelijk.

Transfers

Feyenoord moet het dit seizoen doen zonder Karim El Ahmadi en keeper Brad Jones, beide zeer belangrijke krachten in de afgelopen jaren. Huurling Kevin Diks is terug naar Fiorentina. De enige opvallende aankoop zover is rechtsbuiten Luis Sinisterra, maar het is een gehuurde speler die het Legioen het meest opwindt: Jordy Clasie. De verloren zoon is bij Southampton op een dood spoor belandt en wil weer aan spelen toekomen in Rotterdam.

PSV heeft wat nadrukkelijker het transferbudget aangesproken, onder meer om Denzel Dumfries van Heerenveen en vleugelverdediger Angeliño te halen. Nick Viergever kwam transfervrij over van Ajax. Verdediger Santiago Arias is verkocht aan Atletico Madrid en Johsua Brenet aan Hoffenheim, terwijl de gehuurde Marco van Ginkel terug is bij Chelsea en bovendien weer eens in een revalidatietraject zit.

Daarnaast heeft PSV met Mark van Bommel een nieuwe trainer en lijkt het er op dat Hirving Lozano ondanks aandacht van diverse topclubs toch aan een tweede jaar in Eindhoven gaat beginnen. De voormalige international van Oranje wil een iets dominanter zien dan het team dat onder Cocu zich specialiseerde in countervoetbal.

Voorspellingen PSV – Feyenoord

Zowel PSV als Feyenoord wonnen drie van de vorige zes ontmoetingen. PSV was in vier van de laatste zes thuisduels tegen Feyenoord de sterkste en verloor tweemaal, met als totale doelsaldo 10-8. Dit decennium werden in de acht eerdere edities van de Johan Cruijff schaal achttien treffers gemaakt, dus gemiddeld 2,25 per editie.

Wedden op voetbal? PSV is favoriet voor de winst en noteert bij de bookmakers 2.00, gelijkspel noteert 3.65 en winst van Feyenoord staat eveneens op 3.65. De Brabanders hebben meer ambitie getoond op de transfermarkt en de trainerswissel leek na vijf jaar Cocu noodzakelijk. Feyenoord zit met wat gaten in de selectie en heeft tijd nodig om talenten in te passen. We tippen dat PSV wint maar dat wel beide teams scoren op 3.10.

Back To Top