Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie uitslagen: Feyenoord verslaat PSV, Ajax blijft op vijf punten

Eredivisie: PSV – Feyenoord. Zondag om 14:30 uur staat PSV in het eigen Philips Stadion tegenover Feyenoord. De gasten staan na vijf speelronden bovenaan de Eredivisie. Die plek kan PSV via een zege overnemen.

PSV – Feyenoord Eredivisie

Beide ploegen kwamen doordeweeks uit in een Europese competitie. PSV mocht dinsdag al aantreden tegen Atletico Madrid, terwijl Feyenoord vandaag speelt tegen Manchester United. Die twee dagen extra rust vormen toch een niet te negeren factor. Maar niets aan te doen voor de mannen van Gio van Brocnkhorst, die motivatie en kracht zullen zoeken in de vlekkeloze binnenlandse reeks tot nu toe.

Want het is niet mis hoe Feyenoord aan de competitie is begonnen. Vijf zeges op rij waarvan vier keer met minstens twee goals verschil, en een doelsaldo van 15-2.
Het is het tweede seizoen waar Van Bronckhorst aan begint, nadat hij in de late lente van 2014 nog het competitiestaartje af mocht maken, en wellicht begint de ex-international van Oranje nu pas grip te krijgen op de selectie.

Nicolai Jorgensen ingespeeld

Het helpt natuurlijk ook dat de nieuwe spits Nicola Jorgensen snel zijn draai heeft gevonden, iets wat Denen overigens wel vaker klaarspelen in Nederland. Het zijn inschikkelijke gasten zonder sterallures die bovendien uit een maatschappij komen die veel raakvlakken vertoont met de onze. Jorgensen heeft er al drie gemaakt en gaf ook nog twee assists. Dirk Kuyt is met zijn 36 jaar nog lang niet versleten en heeft er ook alweer drie gemaakt.

Bij PSV hebben al negen verschillende spelers minstens eenmaal gescoord, terwijl in vergelijking met Feyenoord juist veel nadrukkelijker naar de man in de spits wordt gezocht. Luuk de Jong is namelijk de enige PSV-er met minstens drie doelpogingen per duel (4,4). Bij Feyenoord hebben Kuyt, Eljero Elia en Jorgensen allemaal een gemiddelde van boven de drie.

PSV favoriet voor de winst

PSV heeft vier van de zes laatste matches versus Feyenoord gewonnen en twee verloren. In Eindhoven ging het in de afgelopen jaren opvallend goed met vijf zeges en een nederlaag (totale doelsaldo 15-9).

Wedden op PSV – Feyenoord? Winst PSV @1.65, quotering gelijkspel @4.00 en winst van Feyenoord @5.10. Dit duel levert steevast veel goals op en zeker zo vlak na Europese inspanningen zal de organisatie bij beide wat minder strak zijn. De over 2,5 goals @1.66 is interessant maar de over 3,5 betaalt echt lekker uit: 2.67 per ingezette euro.

Back To Top