Ga naar hoofdinhoud
Gokken op PSV - Feyenoord Eredivisie bookmakers Getty

Al in de vijfde speelronde van de Eredivisie staat PSV tegen Feyenoord op de kalender. Gastheer PSV heeft negen punten vergaard, Feyenoord is nog soeverein ongeslagen en heeft dus twaalf punten.

Die soevereine status kreeg overigens midweeks een behoorlijke opdonder. De eigen Kuip, waar het Legioen het normaal laat spoken, werd door Manchester City omgevormd tot een slachthuis. De Rotterdammers stonden binnen tien minuten al achter met 0-2 en kwamen er met 0-4 nog genadig van af. Het werd duidelijk dat dit gat tussen de Eredivisie en Premier League alleen gedicht kan worden als er ook een of andere sjeik een paar honderd miljoen in een Nederlandse club wil pompen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie PSV – Feyenoord

Natuurlijk haasten de coach en spelers zich om te zeggen dat het pak slaag niet meer na zal dreunen in het weekend. Jan-Arie van der Heijden houdt de moed er in en stipt aan dat de club vorig seizoen nooit tweemaal achtereen verloor. “Toen kwamen we steeds sterker terug na een nederlaag. Ik heb er dus vertrouwen in dat we er zondag weer zullen staan”, zegt de verdediger.

De landskampioen zal spits Nicolai Jörgensen niet op kunnen stellen. De Deen viel vorige week tegen Heracles uit en zijn hamstringblessure vergt meer hersteltijd. Maar tot nu toe viel de last van scoren niet alleen op zijn schouders, ook Jean-Paul Boëtius en Steven Berghuis hebben tot nu toe weinig moeite met het vinden van het net.

Hirving Lozano

Bij PSV is aanwinst Hirving Lozano momenteel clubtopscorer met drie stuks, terwijl hij nominaal gezien middenvelder is en geen aanvaller. Maar hij heeft simpelweg een surplus aan klasse en een enorme drive om overal op het veld aanwezig te zijn. Toch is het tijd dat iemand als Jurgen Locadia zijn goalteller gaat opvoeren, want de rol van Luuk de Jong lijkt na het zeer zwakke vorige seizoen nu echt uitgeteld.

Beide clubs wonnen de helft van de zes vorige mutuele duels. PSV scoorde in die tijd acht keer, Feyenoord zes. Met achttien gele kaarten verliep deze topper in de afgelopen jaren redelijk sportief. Thuis won PSV vier van de laatste zes keer en verloor het tweemaal (doelsaldo 12-8).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Uitslag PSV – Feyenoord voorspellen

Het einde van vorig seizoen meegeteld heeft PSV dertien thuiswedstrijden op rij in de Eredivisie gewonnen. Winst voor PSV noteert 2.07 bij bookmaker Mr Green, gelijkspel 3.50 en winst voor Feyenoord levert je 3.35 per ingezette euro op. We tippen de scores 1-0 voor PSV op 9.00 en 1-1 op 7.00. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top