Ga naar hoofdinhoud
PSV - FC Twente: Brabanders favoriet in eigen huis

Zaterdag om 19:45 uur speelt landskampioen PSV in Eindhoven tegen FC Twente. PSV staat derde en de Tukkers lijken zich na een dramatisch seizoen weer op te richten en bekleden nu plek zes. Tussen de clubs zit zes punten (24 tegen 18).

PSV – FC Twente: tempo veel te laag van Brabanders

PSV is in achtervolging op Ajax en vooral Feyenoord. In het bekertoernooi bleek Sparta twee weken geleden te sterk en in de Champions League is overwintering ook al niet meer mogelijk na de 1-2 thuisnederlaag tegen Bayern Munchen. Het vizier is nu dus totaal gericht op de competitie en dat is nodig ook, want de Brabanders behaalden uit de laatste zes speelronden elf punten. Dat tempo is veel te laag om nog titelaspiraties te mogen koesteren. Twente deed het beter met twaalf punten in die periode.

Thuis gaat het uiterst moeizaam met PSV, dat uit vijf duels in het Philips Stadion acht punten haalde en tot het opmerkelijke doelsaldo kwam van 3-2. Ja, slechts drie goals in vijf optredens voor eigen publiek, dat is merkwaardig weinig voor een regerend kampioen. FC Twente haalde uit vijf uitwedstrijden zeven punten en moest al op bezoek bij toppers Feyenoord en Heerenveen (beide verloren).

De onderlinge wedstrijden waren de afgelopen seizoenen eenrichtingsverkeer, want PSV won vijf van de zes recentste ontmoetingen. Slechts eenmaal, in september 2013, behaalde Twente een puntje. Thuis won PSV vier van de zes vorige duels, toevallig ook de laatste vier. Het doelsaldo over die zes duels is wel tamelijk close: 14-11.

FC Twente in de breedte sterker

Ondanks alle verhalen over crisis kan PSV toch aardige cijfers overleggen, want de club verloor maar twee van de laatste 36 competitiewedstrijden. En in de laatste vier matches tegen de ploeg uit Enschede stond PSV al bij rust voor, om uiteindelijk ook te zegevieren. Toch is Twente, ondanks de transfer van Hakim Ziyech naar Ajax, in de breedte sterker geworden dan vorig jaar. De opvallendste speler is Enes Unal, die al zeven treffers maakte.

Wedden op PSV – Twente

PSV staat op @1.23, gelijkspel op @6.80 bij 888sport en Twente op @11.00, terwijl PSV thuis dus allerminst heeft kunnen overtuigen. Dat maakt de @4.25 op “gelijkspel op winst Twente” heel smakelijk.

Back To Top