Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Pröpper verlaat PSV, Liverpool kijkt naar Ziyech Getty

Eredivisie nieuws. PSV dreigt Davy Pröpper alsnog te verliezen op de laatste dag van de winterse transferperiode. Het Russische Sovsport meldt namelijk dat de clubs een transferbedrag van zestien miljoen euro zijn overeengekomen.

Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat Pröpper naar Rusland zou verkassen. PSV had namelijk meerdere aanbiedingen afgeslagen en verlangde een bedrag van twintig miljoen euro. Nu er een bod van zestien miljoen is geaccepteerd, is het aannemelijk dat dit bedrag nog kan oplopen dankzij diverse bonussen.

20 keer scoren in 73 wedstrijden

Mocht Pröpper, die nog een contract heeft tot de zomer van 2020 daadwerkelijk vertrekken, dan blijft de teller staan op 73 wedstrijden voor PSV. In deze wedstrijden wist hij 20 keer te scoren, een mooi aantal voor een middenvelder. Daarnaast kwam hij in zijn PSV-periode ook nog drie keer uit voor het Nederlands Elftal.

Poulsen vertrekt bij PSV

Naast Pröpper lijkt ook Simon Poulsen zijn laatste wedstrijd gespeeld te hebben voor PSV. De 32-jarige verdediger mocht al een tijdje uitkijken naar een andere werkgever en lijkt deze gevonden te hebben in eigen land.

Als Poulsen de medische keuring doorstaat, dan mag hij zich speler van Sonderjyske noemen. De Deen kwam anderhalf jaar geleden transfervrij over van AZ, waarvoor hij ruim 150 wedstrijden in actie kwam. Echter, hij wist in Eindhoven nooit een basisplaats te veroveren, aangezien Jetro Willems voor hem stond in de rangorde.

Dit jaar kwam de linksback nog niet één keer in actie in de hoofdmacht van PSV. De teller blijft na anderhalf jaar dan ook steken op een handvol wedstrijden in het eerste. Daarnaast kwam hij dit seizoen zeven keer in actie voor Jong PSV in de Jupiler League.

PSV dit weekend tegen AZ

Mogelijk dat PSV aankomend weekend dus zonder Pröpper en Poulsen afreist naar Alkmaar voor de lastige uitwedstrijd tegen AZ. Eerder dit seizoen eindigde dit onderlinge duel in een 1-0 overwinning voor de regerend landskampioen dankzij een doelpunt van Hector Moreno.

Back To Top