Ga naar hoofdinhoud
PSV - Bate Champions League kwalificatie voorspellingen Getty

Vanavond om 21:00 uur speelt PSV – BATE Borisov in de return van de play-offs van de Champions League. De Brabanders wonnen vorige week uit met 2-3 en hebben dus aan een gelijkspel of kleine nederlaag (0-1, 1-2) genoeg om het hoofdtoernooi te halen.

PSV is dik favoriet. Of wordt de situatie onderschat?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Champions League groepsfase PSV 15 mln waard

De financiële bonus van de kwalificatie is enorm. Zo ligt er alleen al aan startgeld 15 miljoen te wachten op de uiteindelijke 32 clubs in de groepsfase van de Champions League. Ook is er een zogeheten coëfficiënt-premie van dik 12 miljoen euro en natuurlijk is het prijzengeld per zege of gelijkspel veel hoger dan in de Europa League.

Kortom, er staat nogal wat op het spel, want Nederlandse clubs hebben het vergeleken met de echte Europese toplanden niet al te breed en kunnen dus elke stuiver goed gebruiken.

PSV thuis in control

Uit winnen is ongeacht tegen welke buitenlandse ploeg je speelt altijd een prima resultaat, want juist in zulke situaties is het thuisvoordeel groter dan in de competitie. Het maakte nogal wat verschil dat PSV in de slotfase direct na de gelijkmaker de 2-3 aantekende, zodat het nu ‘in control’ aan de terugwedstrijd begint en de Wit-Russen dwingt om het spel te maken.

Ondanks dat trainer Mark van Bommel zijn ploeg wat actiever en dominanter wil laten spelen dan onder Philip Cocu, zitten er nou eenmaal patronen in deze selectie geslepen die zich meer lenen voor countervoetbal.

Waken voor onderschatting

“Het grootste gevaar voor ons in deze wedstrijd is wederom dat we de situatie onderschatten”, zo zegt Van Bommel. Daarmee verwijst hij naar het feit dat PSV nu al drie duels op rij pas in de laatste minuten het verschil wist te maken. “We willen elke wedstrijd goed starten, maar dat het niet gebeurt heeft soms ook met de tegenstander te maken”.

Bate kansrijk

En een blik op de resultaten van BATE leert dat zij zich inderdaad nog kansrijk mogen rekenen. In de eigen competitie is de club acht speelronden op rij ongeslagen en heeft het na 18 duels al zeven punten te pakken op de nummer twee.

Uit werden zeven van de acht speelronden gewonnen en in de vorige twee voorronden van de Champions League kregen HJK en Qarabag klop (1-2 en 0-1).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

PSV – Bate Champions League voorspellingen

Vorige week had Bate nog een vrij significant overwicht qua aantal wedstrijden dit seizoen, maar nu PSV weer twee duels van de kalender af kon strepen is dat niet meer zo van belang. PSV is nu ook warmgedraaid en zal zich in eigen huis kunnen richten op controleren.

PSV noteert 1.33 voor winst en opvallend genoeg slechts 1.01 voor kwalificatie. Met andere woorden: de bookmakers twijfelen er niet aan dat PSV de Champions League haalt. Gelijkspel levert je 4.60 x je inleg op en winst voor BATE 9.50 keer. Met deze forse onderschatting van de Wit—Russen moeten we wel tippen dat BATE toch nog doorgaat @16.00. Is dat simpelweg een veel te hoge odd om te laten schieten?

Eredivisie Nieuws

Back To Top