Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Eredivisie uitslagen: Ajax verkleint gat met PSV tot 5 punten Getty

PSV – AZ. Zaterdag om 18:30 uur neemt PSV het in Eindhoven op tegen AZ. Beide ploegen willen het fletse vorige seizoen zo snel mogelijk wegspoelen.

AZ werd zesde en dat viel bitter tegen na de vierde en derde plek van de jaren daarvoor. In plaats van dat die mooie reeks als startpunt fungeerde voor een aanval op de echte top, zakten de Alkmaarders dus juist terug naar de subtop. Ook konden de Europese heldendaden van de voorafgaande seizoenen niet worden herhaald. Lyon gaf de ploeg vreselijk klop in de Europa League.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV – AZ

PSV sukkelde het hele seizoen achter Feyenoord en Ajax aan en verloor ook al snel het kleurtje dat het op de Europese wangen had gekregen. De groepsfase was dit keer het eindpunt in de Champions League en ook in de nationale beker bleef de hoofdprijs ver uit zicht. Al met al was het een ontmoedigend seizoen voor de uittredende kampioen. Na zo’n jaar van stagnatie in de selectie en teruggang in de prestaties waren er ingrijpende wijzigingen nodig.

De vraag is of die er wel echt zijn gekomen. Vooralsnog lijkt Luuk de Jong weer eerste keus te zijn in de spits, ondanks zijn rampseizoen, en verdwenen er juist vier belangrijke pionnen: Hector Moreno, Jetro Willems, Andres Guardado en deze week ook nog Davy Pröpper. Die laatste transfer is tekenend: als spelers liever bij Brighton & Hove Albion zitten dan in Eindhoven, dan is er toch iets mis aan het gaan in de Eredivisie.

Extra druk op schouders Lozano

Het legt extra druk op de schouders van de enige belangrijke nieuweling: Hirving Lozano. De Mexicaan kon niet voorkomen dat PSV in de voorronde van de Europa League struikelde over het Kroatische NK Osijek. Philip Cocu noemt het een blamage en voelt “een bepaalde vorm van schaamte”. Toch zegt hij ferm: “Natuurlijk kunnen wij meedoen om de titel.”

PSV won alle zes vorige confrontaties met AZ, met een totaal doelsaldo van 19-6. Ook wonnen de Brabanders de vorige acht thuiswedstrijden tegen de Noord-Hollanders.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op PSV – AZ

Winst van PSV noteert @1.42, gelijkspel @5.10 en AZ @6.25 bij bookmaker Mr Green. Zal Hirving Lozano meteen zijn visitekaartje geven? Een goal van hem noteert @2.63. De quotering voor beide teams scoren staat op 1.63. Lees wedden op Eredivisie voor de noteringen voor de titelfavorieten.

Back To Top