Ga naar hoofdinhoud
PSV - AZ Eredivisie: een enorme kloof op de ranglijst | Getty

Koploper PSV speelt zaterdag 22 december om 19:45 uur thuis tegen AZ. Na zestien speelronden hebben de Brabanders liefst 45 punten opgehaald, terwijl de Alkmaarders op plek zes staan met 25 punten. Dat is zo halverwege het seizoen een enorme kloof. Ook het doelsaldo schetst de verhoudingen: PSV staat op plus vijftig, AZ op plus zes.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV – AZ Eredivisie

PSV heeft in de laatste zes speelronden vijfmaal gewonnen, alleen tegen Feyenoord werd bot gevangen. AZ zit ook in een bemoedigende reeks met dertien punten uit de laatste zes competitiewedstrijden. Thuis heeft PSV zesmaal op rij gewonnen (doelsaldo 23-0!), AZ haalde uit zijn vorige zes optredens buitenshuis tien punten.

Meer speeltijd Erick Gutiérrez

Mark van Bommel heeft wekenlang amper iets veranderd aan zijn basiself. Geleidelijk sluipen er nu toch wat aanpassingen in, noodgedwongen door blessures en schorsingen, maar ook omdat spelers zichzelf in de basis knokken.

Een van hen is Erick Gutiérrez, die een bedreiging vormt voor de vaste stek van verdedigende middenvelder Jorrit Hendrix. Van Bommel kan er ook voor kiezen om Guti een linie daarboven te posteren, als vervanger van Gastón Pereiro. Hoe dan ook, het kan niet uitblijven dat de Mexicaanse aanwinst meer speeltijd krijgt.

Alle aandacht van PSV op Eredivisie

PSV zal na de winterstop niet meer terugkeren in een Europees toernooi en heeft ook al zijn kans op de nationale beker verspeeld. Kortom: de landskampioen hoeft dit seizoen alleen nog 18 speelronden in de Eredivisie te spelen en kan daar alle aandacht en energie aan wijden.

AZ: focus op Europees voetbal

Voor AZ Alkmaar is het een verloren seizoen en de komende maanden staan vooral in het teken van Europees voetbal veiligstellen en de spelers ontwikkelen. Mannen als Oussama Idrissi (22 jaar), Guus Til (20) en Calvin Stengs (20) hebben een mooie toekomst voor zich en kunnen aantonen dat ook als er niet zoveel meer op het spel staat, ze toch blijven knokken.

PSV won de afgelopen zes onderlinge duels met AZ en deed dat met een totaal doelsaldo van 18-8. Ook thuis was het zesmaal achtereen raak en met een nog beter saldo van 16-3. Sowieso gaat het thuis prima, met 15 thuiszeges in de laatste 16 competitieduels.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen PSV – AZ

Wedden op Eredivisie? PSV staat op 1.37, gelijkspel noteert 5.00 en gokken op winst AZ levert je 7.50 x je inleg op. In 15 van de laatste 17 onderlinge duels vielen er minstens drie goals. De bookies zetten een herhaling van dat scenario op slechts 1.36. Afblijven dus. Maar durf je wat meer risico te nemen, dan is 1.96 op minstens vier goals prima.

Back To Top