Ga naar hoofdinhoud
PSV - Ajax Eredivisie voorspellingen Getty

PSV – Ajax. Zondag 23 september om 16:45 uur spelen twee Nederlandse topclubs in topvorm tegen elkaar: PSV tegen Ajax. De winnaar van die wedstrijd zal na zes speelronden bovenaan de Eredivisie staan, bij gelijkspel behoudt PSV zijn voorsprong van twee punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV – Ajax: De vorm

Beide teams zijn prima begonnen aan het seizoen en hebben inmiddels ook enkele Europese matches achter de rug. Ajax moest liefst drie voorronden overleven om de Champions League te bereiken en boekte daarin een fraaie thuiszege tegen AEK Athene.

PSV kende geen problemen in de play-offs en ging daarna zoals verwacht onderuit tegen FC Barcelona. Maar de Eindhovenaren opereerden ondanks de 4-0 naar vermogen en blunderden niet opzichtig.

Schoten op doel

Het doelsaldo van PSV is met 21-3 sterker dan de 14-1 van Ajax, al hebben ze in de Eredivisie uiteraard niet precies dezelfde tegenstanders gehad. De rivalen laten beide gemiddeld achttien schoten per speelronde noteren, waarvan negen ‘on target’ bij PSV en acht bij Ajax. Daarnaast ontvangt Ajax iets meer schoten van tegenstanders dan PSV: 11 versus negen.

PSV – Ajax: De sleutelspelers

Het is niet zo lastig om de belangrijkste spelers van beide elftallen aan te wijzen. Bij PSV is Hirving Lozano de man die zo snel mogelijk aangespeeld wordt. Waar hij zich ook bevindt zorgt hij voor dreiging: bij snelle counters, in de kleine ruimte of op de (linker)flank. Zelden verprutst de Mexicaan zijn balaanname of actie.

Defensieve taken Frenkie de Jong

Bij Ajax zijn er eigenlijk twee kapiteins op het schip. Zowel Dušan Tadić als Hakim Ziyech willen graag de lakens uitdelen. Al is de Serviër meer een man van het schot en de Marokkaan van de voorzet, al kan hij een lekkere afstandspegel niet weerstaan. Het is onontkoombaar dat Frenkie de Jong daardoor meer defensieve taken op zich moet nemen dan hij zou willen (tegen AEK was hij zelfs centrale verdediger), anders is de balans totaal zoek.

PSV – Ajax: De geschiedenis

PSV won drie van de vorige zes matches tegen Ajax en verloor er twee (doelsaldo 7-7). In Eindhoven wonnen beide clubs de helft van de vorige zes ontmoetingen (saldo 11-8). Ajax kwam in die drie verloren duels niet tot scoren. PSV heeft 17 van de vorige 19 speelronden in eigen huis gewonnen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

PSV – Ajax: De voorspelling

Wedden op Eredivisie? PSV wordt door de bookmakers neergezet als lichte favoriet met odds van 2.55. Een overwinning van Ajax levert je 2.70 x je inleg op. De 1.46 op ‘beide teams scoren’ lijkt een zekerheidje… Je krijgt 1.58 voor je euro bij minimaal 3 goals.

Back To Top