Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie klassieker Ajax - Feyenoord voorspellen

Eredivisie PSV – Ajax. Zondag 15 april 2018 vanaf 16:45 uur staat PSV in het eigen stadion tegenover Ajax in wat de kampioenswedstrijd kan worden. PSV heeft zeven punten meer dan nummer twee Ajax en de koploper van de Eredivisie kan met hierna nog vier duels te gaan dus een onoverbrugbare kloof slaan.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie PSV – Ajax

De kenners vinden het lastig om te verklaren wat PSV zo sterk maakt dit seizoen. 77 punten uit 30 duels, dat is geen mager aantal. Maar om nou te zeggen dat de Brabanders dominant zijn, nou nee. Elf van de 25 zeges waren met de minimale marge van één goal (bij Ajax vijf van de 22) en driemaal werd met twee of meer goals verschil verloren (Ajax nul keer).
En was Hirving Lozano voor de winterstop onbetwist de man die de kar trok, daar moet PSV in 2018 het vooral hebben van het collectief.

Waar het mis gaat bij Ajax

Makkelijker is het om uit te leggen waar het bij Ajax mis ging. Te vaak kwamen de Amsterdammers op achterstand en dat hangt weer samen met de manier van spelen. Te veel passes gaan breed of naar achteren, het balbezit wordt niet omgezet in aanvallen waarmee wordt doorgedrongen tot het strafschopgebied.

De discrepantie tussen doelsaldo in de eerste en tweede helft is enorm: plus twaalf voor rust, plus veertig na rust. Ajax is nog wel in staat om tegenstanders dronken en moe te spelen met al die passjes waar achteraan gerend moet worden, maar dat breekpunt ligt te laat in de match.

Statistieken PSV – Ajax

Drie van de zes vorige confrontaties leverden zeges op voor Ajax, tweemaal kon PSV juichen (totaal doelsaldo 5-10). In het Philips Stadion konden de Eindhovenaren wat beter stand houden met drie zeges versus drie nederlagen en een positief saldo van 12-10.

PSV heeft 25 van de 26 laatste thuiswedstrijden in de competitie gewonnen, terwijl Ajax uit garant staat voor goalfestijnen. Per uitduel vallen er gemiddeld 3,93 goals in totaal, het hoogste gemiddelde van de Eredivisie.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellen uitslag PSV – Ajax

Voor PSV is dit welbeschouwd geen must win wedstrijd, lukt het dit weekend niet, dan maar in de 31e speelronde. Voor Ajax is dit wel een do or die match, de titel kan nu tenslotte definitief wegglippen, en bovendien speelt er ook een ego-kwestie mee. Cocu kan verwijten over ‘saai spel’ met een glimlach aanhoren, hij wordt toch wel kampioen. Erik ten Hag wil het seizoen niet eindigen met geluiden dat hij een defensieve trainer is, een visie waar hij op de clubwebsite fel van leer tegen trok.

Wedden op PSV – Ajax? PSV staat op 2.55 voor winst, gelijkspel op 3.60 en winst van Ajax levert je ook 2.55 per ingezette euro op bij een juiste voorspelling. Het recept staat klaar voor een partij waarin het meer nog dan de titel om prestige gaat, wat vooral Ajax zo zal voelen. De handrem moet er af en we tippen dat er in beide helften een goal valt (van wie dan ook), de notering hiervoor is 1.50.

Back To Top