Ga naar hoofdinhoud
PSV en Ajax transfers: Champions League miljoenen goed besteed GEtty

Super! Zowel Ajax als Eredivisie kampioen PSV voegden zich deze week bij de 32 beste ploegen van Europa. De namen van de Amsterdammers en Eindhovenaren liggen vanavond ten burele van de UEFA in de ballenbak voor de loting van de Champions League. Wat gaan de clubs doen met de lucratieve inkomsten die het miljoenenbal oplevert?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV trekt Erick Gutierrez aan

Transfers PSV erick gutierrez GettyWat PSV betreft hoeven we niet lang te speculeren. Al in de nacht van woensdag op donderdag kwam namelijk al naar buiten dat Erick Gutierrez is aangetrokken. Het is duidelijk dat de contracten al waren opgesteld en het zetten van de benodigde krabbels alleen werd uitgesteld in afwachting van een hopelijk succesvol resultaat in de play-offs.

Vervanging Marco van Ginkel

Gutierrez, 23 jaar, speelt bij CF Pachuca en niet geheel toevallig is dat ook waar Hirving Lozano vandaan was geplukt. De twee zijn dan ook boezemvrienden. Ongetwijfeld heeft ‘El Chucky’ een goed woordje gedaan van PSV richting Gutierrez en van Gutierrez richting PSV.
De nieuwkomer moet de plek innemen van Marco van Ginkel, die een knie-operatie heeft ondergaan (en sowieso niet in het bezit is van de Brabanders, maar al diverse keren werd gehuurd).

Mark van Bommel wil ook Behich

Trainer Mark van Bommel maakt zich ook sterk voor de komst van linksback Aziz Behich. De 27-jarige speler van Bursaspor zal op die plek moeten concurreren met een andere nieuwe kracht, Angeliño.

Van Bommel werkte in de zomer nog met Behich samen. Hij is namelijk 26-voudig international van Australië, en Van Bommel was op het WK voetbal 2018 de assistent-bondscoach van zijn schoonvader Bert van Marwijk voor de Socceroos.

Ajax wil spits erbij

Wat een succesvolle week voor het Nederlandse voetbal. PSV rolde BATE op met een totale score van 6-2 en Ajax zette Kiev met 3-1 opzij, al had het in de return net als PSV een groot overwicht. Om nu ook in het hoofdtoernooi een vuist te kunnen maken zal er bij Ajax een spits bij moeten komen.

Trainer Erik ten Hag weet dat ook: “Kasper Dolberg is al heel lang afwezig in de spits. In de Champions League heb je wel twee goede centrumspitsen nodig.” Het wordt nog spannend of Hakim Ziyech blijft. De transfermarkt is tot 1 september open. Als hij blijft, kan hij een verbeterd contract tegemoet zien, zo spiegelt Ten Hag hem voor.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Eredivisie Nieuws

Back To Top