Ga naar hoofdinhoud
PSV is de Eredivisie winterkampioen van seizoen 2018-2019 | Getty

PSV – Ajax Eredivisie. Zondagavond 15 april rond 18.30 uur, kan PSV zich mogelijk landskampioen noemen. Dan moet het wel van Ajax winnen. Maar PSV is wijs genoeg om voorzichtig te zijn.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV – Ajax: winst op AZ doet goed

Al vanaf speeldag 6 is PSV de koploper van de Eredivisie. De voorsprong op Ajax liep soms flink uit, en dan weer terug. De 5-0 nederlaag tegen Willem II gaf Ajax weer hoop, zeker in de wetenschap dat PSV nog tegen AZ en dan tegen Ajax zelf moest spelen. Maar PSV nam zaterdag de moeilijke horde genaamd AZ, met flinke moeite en volgens velen een discutabele arbiter Kevin Blom, maar ze wonnen wel – met 2-3.

“Ik denk dat de Ajax-spelers er wel even van stonden te kijken toen het van 2-0 opeens 2-3 werd. Dat gevoel nemen ze misschien wel mee naar volgende week”, aldus middenvelder Jorrit Hendrix. “Op een schaal van één tot duizend is het 1001 lekker om tegen Ajax kampioen te kunnen worden. Ik weet niet of het eerder is voorgekomen dat PSV dat tegen Ajax kon bewerkstelligen, maar ik heb het nog nooit meegemaakt.”

Ajax wil feestje PSV verpesten

Het droomscenario van PSV is natuurlijk om in het eigen Philips Stadion kampioen te worden tegen Ajax. Net als Manchester United zaterdag het feestje van stadgenoot en bijna-landskampioen City verpestte door in een rechtstreeks duel te winnen, zal Ajax koste wat kost de titel van PSV willen uitstellen. En ondanks het verschil van zeven punten en vier duels te gaan, ziet Ajax-trainer Erik ten Hag nog wel mogelijkheden.

“PSV is sowieso wel bang voor ons, dat lijkt me logisch. Wat PSV en AZ zaterdag lieten zien was reclame voor het voetbal in de Eredivisie, maar wij moeten volgende week maar één ding doen: winnen. We kunnen het verschil naar vier punten brengen en dan is er van alles mogelijk. PSV kan bijvoorbeeld in uitduels met Roda JC en ADO Den Haag in de fout gaan. Wij gaan daar strijd leveren en vol voor de winst, dus dat wordt een mooi potje.”

Maandag huldiging PSV

Eén ding is in elk geval wel duidelijk: als PSV zondag wint van Ajax en de titel pakt, volgt maandag de huldiging op het Stadhuisplein in Eindhoven. Als tenminste de halve stad op zondagavond nog niet – figuurlijk – is afgebroken door de fans. Meer wil PSV niet kwijt over een eventuele huldiging. Want ook zij kennen nog de schaamte van Ajax in 2015/16 toen men al ‘landskampioen 2015/16’ op de bus had geplakt en het op de laatste speeldag mis ging tegen De Graafschap.

Overigens kunnen fans van PSV zonder ticket voor het duel er alsnog bij zijn. Dan moeten ze nog wel zo’n 1500-2000 euro neerleggen voor een kaartje, want voor die prijs gaan kaartjes op Marktplaats momenteel van de hand. Maar ook vlakbij, in kroegenstraat Stratumseind, zal het goed toeven zijn voor de PSV-fan zondag. Bierbrouwers staan stand-by om tussentijds de voorraad aan te vullen bij de kroegen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen PSV – Ajax

Het wordt de 131e keer dat PSV en Ajax tegen elkaar spelen. Maar vooral de laatste keer is natuurlijk belangrijk: in december won Ajax thuis met 3-0. Bookmakers noteren voor de komende wedstrijd PSV als lichte favoriet. Gokken op winst van PSV levert je nu 2.65 per ingezette euro op bij een goede voorspelling. Ajax staat op 2.45 om te winnen.

Wedstrijden van PSV en Ajax zijn het meest doelpuntrijk van de Eredivisie, dus de 1.62 op minimaal drie goals is een mooie optie. Of neem een gokje op een doelpuntrijke uitslag, zoals 2-2 op 10.00. Maar zo zijn er meer dan genoeg mooie odds om uit te kiezen voor dit topduel.

Back To Top