Ga naar hoofdinhoud
Metropoolregio Brainport Eindhoven sponsor PSV Eredivisie | Getty

PSV, Ajax en Feyenoord hebben na vier speelronden in de Eredivisie hun vertrouwde posities bovenaan de Eredivisie ingenomen. Ze scoorden er alle drie lustig op los dit weekend en waren samen goed voor 14 goals. PSV versloeg Willem II met 6-1, Ajax was uit bij Vitesse goed voor 0-4 en Feyenoord versloeg NAC thuis met 4-2.

Uitslagen Eredivisie: 6-1 PSV – Willem II

De fans van PSV kregen dit weekend wel en niet wat ze wilden. Natuurlijk waren ze verrukt met de kloeke overwinning op de provinciegenoten uit Tilburg en was het tekenend voor de breedte van de spelersgroep dat vier man verantwoordelijk was voor de zes goals en dat daar spits Luuk de Jong niet eens bij hoorde.

Maar wat hadden ze graag al iets gezien van de twee nieuwe aankopen die op deadline day werden gedaan, Erick Gutierrez en Aziz Behich. Zij waren er begrijpelijk nog niet klaar voor en verschenen niet eens op de bank.

Mark van Bommel zeer tevreden

Trainer Mark van Bommel was natuurlijk in zijn nopjes met de zesklapper. “Als je met 6-1 wint na een Europese week, waarin je je kwalificeert voor de Champions League én nog een loting met FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur in je poule geworpen krijgt, is thuis spelen tegen Willem II niet makkelijk”, zo vat hij de geslaagde missie van zijn jongens samen.

Feyenoord – NAC 4-2

Good old Robin van Persie was wederom de man of de match bij Feyenoord, dat dankzij hem op 1-0 kwam en in de 72e minuut ook de cruciale 3-1 op het scorebord kreeg.

Robin van Persie op dreef

Toen de oude rot in de winterstop overkwam van Fenerbahce waren er de nodige twijfels over zijn fysieke gesteldheid. En tot de zomer liet hij zich vooral gelden via invalbeurten en sloeg hij de nodige matches over. Maar kennelijk heeft hij zich daarna tiptop opgeladen voor het Eredivisie seizoen 2018-2019, want hij miste van de eerste vier speelronden slechts een kwartier en staat al op vier treffers.

Punten halen schept rust

Een hele overtuigende match was het niet tegen NAC Breda, dat ondanks weinig balbezit toch aardig mee kon komen qua gevaarlijke aanvallen. Maar punten halen schept rust en Gio hoeft zich in tegenstelling tot PSV en Ajax niet achter de oren te krabben over hoe de competitie te verenigen met de Champions League.

“Je staat 4-1 voor en hebt de tegenstander liggen. In zo’n fase moet je ten koste van alles de tegengoal vermijden en zorgen dat je goed staat. Dat is een ABC’tje in het voetbal. Wij weten dat, maar we houden het niet vol”, zo had hij ook wat te brommen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslagen Eredivisie speelronde 4

FC Groningen – PEC Zwolle 0-1 (0-0)
Heracles Almelo – AZ 3-2 (1-1)
Vitesse – Ajax 0-4 (0-3)
Feyenoord – NAC Breda 4-2 (1-1)
VVV-Venlo – Heerenveen 1-1 (0-1)
Excelsior – ADO Den Haag 2-4 (0-2)
PSV – Willem II 6-1 (4-0)
Fortuna Sittard – FC Utrecht 1-1 (0-0)
FC Emmen – De Graafschap 1-1 (0-0)

Back To Top