Ga naar hoofdinhoud
PSV - Ajax Eredivisie voorspellingen Getty

Wedden op voetbal: PSV – Ajax | Eredivisie. Volgens velen is dit dé kampioenswedstrijd van dit seizoen 2015-2016. Het duel tussen PSV en Ajax zal in elk geval veel impact hebben op de titelstrijd. Winst van PSV zou in elk geval de schaal in één Eindhovense hand brengen.
creëren is erg knap.

PSV met vertrouwen tegen Ajax

De afgelopen zes Eredivisiewedstrijden gaan PSV en Ajax al gelijk op. Ze wonnen allebei vijf op rij en speelden beide afgelopen weekend gelijk. En dat laatste deed vooral Ajax pijn. Want PSV verspeelde op zaterdag al twee punten bij SC Heerenveen (1-1). En Ajax ging met die kennis de wedstrijd tegen NEC in op zondag, maar verzuimde de koppositie te pakken (2-2). Vooral het zwakke verdedigen bij de tegengoals door Ajax viel op.

PSV speelde dinsdag natuurlijk nog een kraker tegen Atlético Madrid. De vijf dagen tot het duel met Ajax zijn genoeg om te herstellen. Maar het vertoonde spel zal PSV ook een lading zelfvertrouwen hebben gegeven. Natuurlijk gaf het een paar grote kansen weg, maar de finalist van de Champions League 2013/14 twee keer op 0-0 houden en zelfs kansen

Ajax moet defensie van PSV zien te kraken

Het sterke punt van PSV de laatste weken kwam ook vooral naar voren in het Champions League-duel: de ploeg van Phillip Cocu geeft nauwelijks tegengoals weg. De treffer van Heerenveen vorig weekend was de enige tegentreffer voor PSV in de afgelopen acht wedstrijden en de credits moeten dan natuurlijk vooral naar doelman Jeroen Zoet.

Het is dus aan Ajax-spits Arek Milik om zijn uitstekende vorm van de laatste weken nu vooral te etaleren. De jonge Pool was de afgelopen vier wedstrijden goed voor maar liefst zes treffers. En anders is het aan de man die ook verantwoordelijk is voor veel belangrijke doelpunten voor Ajax dit seizoen: aanvoerder Davy Klaassen. Trainer Frank de Boer zal in elk geval niks hoeven doen om zijn aanvoerder met een enorm Ajax-hart te motiveren voor deze wedstrijd.

Oppassen voor Gaston Pereiro

De Boer zal zich eerder zorgen moeten maken om zijn broze defensie. Het duo Nick Viergever/Mike van der Hoorn zal zijn handen vol hebben aan PSV-spits Luuk de Jong. En anders wel aan de man die PSV de overwinning schonk in de Amsterdam ArenA in oktober met twee goals: Gaston Pereiro. Hij is sowieso fit omdat hij het duel met Atlético Madrid moest laten schieten door een schorsing.

Wedden op PSV – Ajax

Door het thuisvoordeel en het sterke duel in de Champions League is PSV met 2.05 op de winst favoriet bij bookmaker 888Sport. Ajax noteert 3.50 op een overwinning die ze wellicht richting kampioenschap brengt. In de laatste drie onderlinge duels kwam zowel Ajax als PSV tot scoren. Dus de 1.63 op ‘beide teams scoren’ is zeker het overwegen waard. Wie overtuigd is van Ajax, kan inzetten op de 3.25 voor een goal van Arek Milik.

Back To Top