Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuwtjes: Sinkgraven lange tijd out en stadions lopen leeg

Eredivisie nieuws. Ajax-trainer Peter Bosz hoopt in de belangrijke competitiewedstrijd tegen PSV weer te kunnen beschikken over linksback Daley Sinkgraven. De 21-jarige speler kampt momenteel met een knieblessure.

De return tegen Schalke 04, die vanavond op het programma staat in Gelsenkirchen, komt nog te vroeg voor de verdediger. Toch gaat het een stuk beter met Sinkgraven, die in 2015 overkwam van sc Heerenveen.

PSV – Ajax met Sinkgraven

“Hij loopt in elk geval niet meer op krukken, dus het herstel treedt wel degelijk in. Maar het is nog onduidelijk of hij op tijd fit kan zijn voor zondag”, aldus Bosz. “Het betreft slechts een verrekking aan de binnenband van zijn knie. Er is niets kapot, maar er zit wel een beetje vocht bij. Dat betekent dat er wel wat irritatie is.”

Sinkgraven liep de blessure op tijdens de eerste wedstrijd van Ajax tegen Schalke 04, die met 2-0 werd gewonnen. In de rust werd hij vervangen door Matthijs de Ligt, die zijn plek ook overnam in de met 5-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen.

Tegenover de afwezigheid van Sinkgraven staat de terugkeer van Lasse Schöne. De belangrijke middenvelder zat in de eerste wedstrijd tegen Schalke nog een schorsing uit. Het is aannemelijk dat de Deense speler vanavond terugkeert in de basiself.

Druk programma voor Ajax

Ajax staat komende dagen voor een zwaar programma. Vanavond verdedigt het team van Bosz een 2-0 voorsprong tegen Schalke 04. Mocht Ajax de Duitse storm overleven, dan staat het in de halve finale van de Europa League.

Na het treffen met Schalke 04 staat op zondag om 16.45 uur de belangrijke competitiewedstrijd tegen PSV op het programma. Op het moment van de aftrap weten de Amsterdammers al of concurrent en eeuwige rivaal Feyenoord heeft weten te winnen van Vitesse.

Wanneer Feyenoord punten laat liggen in het Gelredome, kan Ajax bij een overwinning de koppositie van de Eredivisie overnemen. Toch zal het niet gemakkelijk worden om te winnen in Eindhoven. PSV heeft de laatste weken zwak gepresteerd en zal het eigen publiek graag weer eens willen trakteren op een mooi resultaat.

Wedden op Eredivisie

Bookmaker 888Sport noteert PSV (@2.25) als licht favoriet. Een zege van Ajax levert je per euro 2.95 op. Een niet ondenkbaar gelijkspel noteert 3.55.

De quotering 1.70 op ‘draw no bet’ PSV ziet er aantrekkelijk uit. Dit houdt in dat je inzet op winst PSV maar bij een gelijkspel krijg je je geld terug. Je beperkt dus het risico. Meer: wedden op Eredivisie.

Back To Top