Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorbeschouwing speelronde 6

Eredivisie 2017 – 2018. Komende zondag vanaf 16:45 uur spelen PSV en Ajax de wedstrijd die weleens de kampioenswedstrijd kan blijken te zijn. PSV kan zich bij winst tot nieuwe landskampioen kronen. Ajax beoogt daarentegen het gat van zeven punten te verkleinen tot vier, met daarna nog drie speelronden te gaan. We bekijken hoe de matadoren zich voorbereiden.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV – Ajax: de kampioenswedstrijd

Afgelopen weekend sleepte de koploper drie punten uit het vuur in de krankjoreme match uit tegen AZ. Van 2-0 floepte het scoreboard toch nog naar 2-3. “Als je naar onze kansen op de titel kijkt, dan was de uitslag van AZ tegen PSV erg belangrijk”, zegt Ajax-verdediger Matthijs de Ligt. “Ik zal nooit opgeven maar het wordt nu erg moeilijk.”

Dat “nooit opgeven” heeft Ajax dit seizoen op zich aardig waargemaakt, want de Amsterdammers stonden al liefst elfmaal met 0-1 achter en wonnen toen toch nog acht keer. PSV maakte het zichzelf stukken makkelijker door maar zeven keer de openingstreffer om de oren te krijgen. En na al die niet heel overtuigende partijen die toch werden gewonnen door PSV, plus de ontsnapping in Alkmaar, is er een aura van onoverwinnelijkheid rondom de ploeg ontstaan.

Huldiging vs nederlaag

Geen wonder dus dat de gemeente Eindhoven de plannen voor een knallende huldiging al in de steigers heeft staan; dat feest moet maandag gaan plaatsvinden. Toch zijn zelfs de ambtenaren er niet helemaal gerust op, want in de binnenstad worden zondag geen grote tv-schermen geplaatst. Ze willen niet superveel naar het centrum lokken, want stel dat die mensenmassa een nederlaag te slikken krijgt.

Matthijs de Ligt naar Barcelona

Terwijl PSV de logistiek rondom het feest invult, kijkt Ajax al over de zomer heen. De kans is groot dat Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech de Amsterdammers verlaten, dus er moet een lijstje worden aangelegd met vervangers. In het geruchtencircuit gonzen de namen van de Argentijnse verdediger Lisandro Magallan en de Deense middenvelder Mathias Jensen.

De Ligt kreeg trouwens een uitbrandertje van trainer Erik ten Hag, omdat hij na de vorige interlands van Oranje, samen met Justin Kluivert zonder overleg een tripje naar Barcelona maakte. Dat vond Ten Hag maar niks. Zou hij bezorgd zijn over de vermoeidheid die extra reizen oplevert, of dat het duo ook even langswipt bij de scouts van FC Barcelona?

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wat denk jij? De bookmakers weten het even niet meer en noteren zowel op Ajax als PSV 2.55 voor de winst. Gelijkspel levert je 3.60 per ingezette euro op. Het waarschijnlijkst lijkt dat beide teams alles geven om te laten zien wie nou eigenlijk de beste is, dus we tippen dat beide teams gaan scoren voor een quotering van 1.50.

Back To Top