Ga naar hoofdinhoud
Programma Play-offs en nacompetitie: Heracles en Utrecht in balans VI Images

Programma Eredivisie Play-offs en nacompetitie. Vandaag worden de play-offs en de nacompetitie afgerond en weten we wie de Europa League bereikt en welke ploegen in de Eredivisie spelen. Daarna is het aftellen naar Euro 2016.

FC Utrecht – Heracles Almelo

(14:30) Donderdagavond werd het in Almelo 1-1, wat FC Utrecht beter uitkwam dan de thuisploeg. De Domstedelingen hebben nu in eigen huis immers ook genoeg aan 0-0. En Heracles Almelo heeft dat aan zichzelf te wijten. Niet alleen stonden de Tukkers met 1-0 voor (door Thomas Bruns), ook daarna waren er voldoende mogelijkheden om het verschil te maken. Van de tien keer dat de sluitposten een redding moesten verrichten, was dat zeven keer Bednarek van Utrecht.

Zou Utrecht nu dan wel mazzel hebben? De ploeg verloor de bekerfinale van Feyenoord en ging vorige week in de Eredivisie onderuit tegen AZ. Beide keren had ook plaatsing voor de (voorronde van) de Europa League verdiend kunnen worden. In eigen huis moet de plankenkoorts dan eindelijk definitief afgeschud worden. Op individueel niveau heeft FC Utrecht toch wat meer in huis dan Heracles, met prachtige spelers als Sébastien Haller en Ruud Boymans als uitblinkers.

De Graafschap – Go Ahead Eagles

(12:30) Deze return hoort een formaliteit te zijn, nadat Go Ahead in Deventer met liefst 4-1 over De Graafschap walste. Superboer Ted van de Pavert zag in de 28e minuut rood, toen zijn ploeg al met 1-0 achterstond. De daaropvolgende penalty leidde tot 2-0. De Graafschap richtte zich nog wel op en ging rusten met 3-1, maar in de slotminuut werd het vonnis geveld. Randy Wolters maakte zijn tweede van de avond.

Dit decennium speelde De Graafschap viermaal thuis tegen de Eagles en werd er driemaal gewonnen. In 2013 gebeurde dat met 5-2, maar zelfs die uitslag is na de 4-1 nederlaag onvoldoende. Het ziet er dus naar uit, dat Go Ahead al na een seizoen terugkeert op het hoogste niveau.

Willem II – NAC

De terugwedstrijd van het Brabantse onderonsje kan nog boeiend worden, want NAC won thuis met 2-1, zodat de Bredanaren slechts een licht voordeel genieten. Zo’n uitgoal geeft de return een onvoorspelbare dynamiek. Overigens lijkt het er op dat Willem II sowieso in de Eredivisie blijft. Dit als gevolg van het terugzetten van FC Twente naar de Jupiler League. NAC zal echter zijn promotie moeten verdienen in deze match.

De autoriteiten hebben besloten dat fans van de uitploeg niet welkom zijn. Willem II zal zijn dubbele thuisvoordeel uit moeten buiten,want dit decennium ging het in Tilburg matig zodra NAC langs kwam. Die vier partijen leverden vier puntjes op.

Back To Top