Ga naar hoofdinhoud
PSV – Vitesse Eredivisie: Wedden en winnen Getty

Programma Eredivisie: Vitesse – Heracles Almelo. Nog vier wedstrijden en dan zijn de meeste beslissingen gevallen. De titelstrijd tussen Ajax en PSV, maar ook de strijd om direct Europees voetbal en de play-offs. Vitesse en Heracles Almelo kunnen nog alles winnen én verliezen.

Eredivisie: Vitesse – Heracles Almelo

Het seizoen 2015/16 is voor Heracles Almelo al lang geslaagd. Na vier seizoenen halverwege het rechterrijtje te hebben gestaan, doet de ploeg in het zwart-wit nu mee om de knikkers. Heracles staat vijfde en kan zelfs direct Europa in zonder play-offs als het nog FC Utrecht voorbijgaat in de stand en vierde wordt, én Feyenoord de KNVB Beker wint. De laatste weken gaat Heracles in elk geval weer voortvarend, met tien punten uit vier duels.

Ook voor Vitesse zit nog alles in het vat, of niets. Maar dan moet de club uit Arnhem wel constanter presteren. Vitesse won slechts twee van zijn laatste zeven duels en zit nu op de wip. Ze staan zevende met slechts vier punten achterstand op Heracles Almelo en vijf punten op FC Utrecht. Maar onder Vitesse staan PEC Zwolle op gelijke hoogte (minder doelsaldo) en aartsrivaal NEC te azen op meer misstappen van de Arnhemmers.

Vitesse mist steun in GelreDome

Bijkomend nadeel voor Vitesse is dat de eigen supporters niet onvoorwaardelijk achter de club staan. Bij de 2-2 tegen ADO Den Haag zaterdag waren al witte zakdoekjes te zien, en was er veel gejoel en gefluit richting eigen spelers. Dit tot grote ergernis van trainer Rob Maas.

“Als het alleen naar mij gericht is, prima. Maar ook een jongen als Dominic Solanke wordt na een paar minuten al uitgefloten na een verkeerde aanname. Daar begrijp ik dus helemaal niets van. Dat zou misschien logisch zijn als de jongens er met de pet naar gooien, maar daar is absoluut geen sprake van. Het is een vreemde gewaarwording als het lijkt alsof je een uitwedstrijd speelt in eigen stadion. Misschien is het typisch Arnhems, dat weet ik niet.”

Zwaar programma voor Vitesse in Eredivisie

Dit duel in Arnhem is een echt zespuntenduel. Want niet alleen zijn de clubs met elkaar in de strijd om Europees voetbal, ook kan een overwinning nu veel helpen richting de laatste drie duels. Vooral voor Vitesse lijkt niets minder dan drie punten een noodzaak. Dinsdag moet het namelijk op bezoek bij titelkandidaat PSV en daarna wachten nog een thuisduel met FC Utrecht en een uitduel bij FC Twente. Bekijk hier het speelschema van Vitesse.

Voor Heracles Almelo is het resterende programma iets minder pittig. Zij hebben het geluk dat ze woensdag Feyenoord treffen, dat zich vooral zal richten op de finale van de KNVB Beker vier dagen later. Begin mei zijn er nog een thuisduel met ADO Den Haag en een uitduel met FC Groningen, twee clubs uit het rechterrijtje.

Wedden op Vitesse – Heracles Almelo

Ondanks de recente slechte reeks is Vitesse in eigen huis sterk favoriet bij bookmaker 888sport, met 1.65 op een zéér belangrijke overwinning. Heracles Almelo noteert 5.15 op een driepunter. Je kunt ook nog inzetten op een plek bij de top 4 voor beide ploegen. Heracles Almelo staat er slechts één puntje vanaf en noteert 3.00 op een top 4-notering, voor Vitesse is dat 5.00.

Back To Top