Ga naar hoofdinhoud
Kampioen Eredivisie voorspellen PSV Getty

Programma Eredivisie, Speelronde 33. In de 33e speelronde van de Eredivisie krijgt Ajax bezoek van FC Twente en is PSV de gastheer van Cambuur. De clubs hebben beide 78 punten, maar Ajax geniet een iets beter doelsaldo: plus 56 tegenover plus 50. UPDATE: lees het verslag, de uitslagen Eredivisie en de stand na ronde 33.

Ajax – FC Twente (zondag 14:30)

Voor Frank de Boer en zijn mannen is de opdracht helder: tweemaal achtereen winnen, en de vijfde titel in zes jaar is binnen. Maar Twente is geen makkelijke hobbel. In het tweede deel van het seizoen, hebben de Tukkers een aardige inhaalrace laten zien. Twente haalde 26 punten uit de laatste twaalf speelronden, waarmee het definitief uit de degradatiezone kroop.

De lijst met blessures is echter nog indrukwekkender dan de vorm van Twente. Vijf man zijn absent, waaronder Giorgos Katsikas en Felipe Gutierrez. Bij Ajax is Mitchell Dijks geschorst, terwijl Jairo Riedewald vermoedelijk weer ingezet kan worden, nadat hij vorige week niet werd gebruikt als bankzitter.

Ajax heeft in elf van de vorige twaalf eredivisieduels minstens twee keer gescoord en heeft negen keer op rij (in alle competities) niet van Twente verloren. Van de laatste zes thuisduels tegen Twente won Ajax er vier en verloor het er een (totale doelsaldo 12-5).

PSV – Cambuur (zondag 14:30)

Ook PSV kan zichzelf inprenten, dat twee zeges genoeg kunnen zijn voor de landstitel. Het zullen dan wel, mocht Ajax geen punten droppen, grote uitslagen moeten zijn. Tegen Cambuur is een monsterscore best mogelijk, want de Friese club staat achttiende en is de grootste kandidaat voor directe degradatie naar de Jupiler League.

Andres Guardado is immer afwezig bij PSV en ook Jorrit Hendrix zal vermoedelijk niet in de plannen van Philip Cocu voorkomen. Eerder dit seizoen won PSV uit met 0-6 van Cambuur en een soortgelijke marge zouden de Eindhovenaren warm verwelkomen. De Brabanders wonen vijf van de laatste zes ontmoetingen met Cambuur en speelden eenmaal gelijk (totale doelsaldo 17-4). Goals lijken gegarandeerd, want PSV maakte in 27 van de 33 vorige thuisduels in de Eredivisie, minstens twee treffers.

Programma Eredivisie Speelronde 33

[table “33” not found /]
Back To Top