skip to Main Content
Programma Eredivisie speelronde 10: Heerenveen – Heracles

Eredivisie programma speelronde 10. Zondag om 16:45 uur spelen Heerenveen en Heracles tegen elkaar in het Abe Lenstra Stadion. De Friese clubs staat derde met achttien punten en de Tukkers vinden we terug op plek dertien met acht punten.

sc Heerenveen – Heracles

Vorig seizoen eindigde Heracles hoger dan Heerenveen. Om precies te zijn: zesde versus twaalf. Het was een flets seizoen voor Heerenveen, dat nog een beetje kleur kreeg door de tijdelijke terugkeer van clubheld Foppe de Haan. Maar fans willen natuurlijk kunnen klappen voor de mannen in het veld dan die in de dugout. En dat kan gelukkig weer door de opkomst van Sam Larsson en de wederopstanding van Stijn Schaars.

De Zweed heeft er al vier goals in liggen en leverde ook nog twee assists. Geen gekke score voor een aanvallende middenvelder, die er ook nog maar 457 minuten voor nodig had. Routinier Schaars (32) is precies het soort speler waar elke ploeg naar snakt: werklustig, een voorbeeld voor de jonkies en een distributeur van de bal. Hij verstuurt gemiddeld per duel 74 passes, met grote afstand het hoogste aantal binnen de ploeg.

Scoren een probleem voor Heracles

Bij Heracles is Justin Hoogma de passkoning, wat toch opvallend is. Hij is pas achttien jaar en staat in de verdediging, wat veel zegt over de worsteling die Heracles beleeft om vanaf een wat hogere positie op het veld aan de opbouw te beginnen. Scoren is een enorm probleem bij de Almelose club, want dat lukte nog maar acht keer. Twee keer deed Paul Gladon dat, maar hij is verkocht aan Wolverhampton.

In de afgelopen seizoenen deed Heracles het erg sterk tegen de Friezen. Met maar twee zeges voor Heerenveen en vier voor de Tukkers kunnen we toch spreken van een angstgegner voor de Friezen. Thuis ging het ook mager met maar een zege en vier nederlagen (totale doelsaldo 6-10).

Wedden op Heerenveen – Heracles

Een zege van Heerenveen noteert @1.62, gelijkspel @4.15 en winst van Heracles @5.40 bij 888sport. Heracles speelde uit al vier van de vijf keer uit en is dus een best taaie noot om te kraken. Daarom klinkt de onder 2,5 goals op @2.28 interessant of anders de veiligere optie van onder 3,5 goals op @1.50.

Programma Eredivisie

Speelronde 10
vrijdag 14 oktober
FC Emmen20.00FC Volendam
zaterdag 15 oktober
Go Ahead18.45sc Heerenveen
Ajax20.00Excelsior
Fortuna Sittard20.00RKC
SC Cambuur21.00Vitesse
zondag 16 oktober
Sparta12.15NEC
FC Twente14.30FC Groningen
PSV14.30FC Utrecht
AZ16.45Feyenoord
Back To Top