Ga naar hoofdinhoud
Programma Eredivisie play offs | VI Images

Programma Play offs Eredivisie. Vrijdag 13 mei wordt de nacompetitie om promotie of degradatie hervat. Nog acht teams zijn in de race voor twee plekken in de Eredivisie. De returns zijn op zestien mei.

MVV Maastricht – De Graafschap

(18:35) Het Maastrichtse MVV heeft in de vorige ronde van de play-offs Volendam tweemaal verslagen. Een opvallend seizoen was het niet voor Us MVVke en promotie ligt dan ook helemaal niet in de lijn der verwachtingen. Tegen eredivisionist De Graafschap zal MVV een versnelling hoger moeten schakelen.

De Superboeren verrasten afgelopen weekend met de 1-1 thuis tegen Ajax, waarmee ze de Amsterdammers van de landstitels af hielden. In de jaren voor dit seizoen kwam De Graafschap uit in de Jupiler League en van de zes vorige keren dat het tegen MVV speelde, won het tweemaal en verloor het eveneens tweemaal. Thuis won MVV opvallend genoeg slechts een van de laatste zes bezoekjes van de Doetinchemmers.

Go Ahead Eagles – VVV-Venlo

(19:45) De thuisploeg heft sinds 29 april niet meer hoeven spelen, want de vijfde plek in de Eerste Divisie was genoeg om de eerste play off-ronde over te slaan. Voor nummer twee VVV geldt hetzelfde. De Eagles waren in vier van de zes laatste ontmoetingen met de Limburgers de sterkste en verloren in die periode tweemaal. Dit seizoen ging Go Ahead op het eigen veld flink onderuit tegen VVV: 0-3.

FC Eindhoven – NAC Breda

(19:45) De nummers vier en drie van de Jupiter League hebben in de afgelopen jaren slechts twee keer tegen elkaar gespeeld. Dat gebeurde dit seizoen en beide keren won de thuisploeg. Eindhoven leek er tegen het einde van de competitie met de pet naar te gooien, want het kaarsje ging uit, met drie verliespartijen op rij als gevolg.

Thuis behoren de Brabanders tot de sterkere clubs uit de competitie, met 38 punten uit 18 partijen. En NAC was in uitduels juist de op twee na beste ploeg uit de Jupiler League, met 30 uit 18.

Almere City FC – Willem II

(20:45) Fans van Almere City zitten weer eens in de achtbaan. Vorig seizoen had de Flevolandse club een onverklaarbaar geniale reeks, die leidde tot een periodetitel. Dit jaar gebeurde het opnieuw. Een vrijwel vlekkeloze vierde periode werd voortgezet met twee afranselingen van FC Emmen (twee keer 4-1). Is nu Willem II aan de beurt?

De Tilburgers werden zestiende in de Eredivisie en behaalden uit de vorige zes speelronden niet meer dan vier punten (doelsaldo -5). Ook de vorm in eigen huis levert weinig hoop op, met een punt uit zes pogingen en een doelsaldo van 2-12.

Programma play offs Eredivisie

13 mei 2016 –  heenduels

18:35 MVV Maastricht – De Graafschap
19:45 Go Ahead Eagles – VVV-Venlo
19:45 FC Eindhoven – NAC Breda
20:45 Almere City FC – Willem II

Back To Top