Ga naar hoofdinhoud
Arek Milik Ajax Programma Eredivisie vi

Eredivisie programma Eredivisie: Ajax – FC Twente. Zondag om 14:30 uur staan Ajax en FC Twente in de Amsterdam Arena voor de 33e speelronde van de Eredivisie. Ajax is twee zeges verwijderd van de landstitel, Twente snakt naar het einde van een voor de Tukkers asgrauw seizoen.

Ajax moet de controle terug krijgen

Met nog twee speelronden te gaan in het seizoen 2015 – 2016, staan Ajax en PSV beide op 78 punten. Het doelsaldo van de Amsterdammers is plus 56 en dat dan de Eindhovenaren plus 50. Het lijkt dus mogelijk dat het kampioenschap beslist gaat worden op basis van dat saldo. En in twee duels is een gat van zes lastig te overbruggen. In feite staat Ajax dus een puntje voor op de titelhouder.
Groots is het spel de laatste weken zeker niet van Ajax. De flow, die na de winterstop werd gevonden, was tegen Utrecht (2-2) en Heerenveen (0-2) niet zichtbaar. In de passing gaat veel mis, terwijl secuur overspelen toch een handelsmerk is van de mannen van Frank de Boer. Daarmee samenhangend zijn ook de scores qua balbezit teruggelopen. De controle die Ajax altijd nastreeft, wordt daardoor uit handen gegeven.

Hakim Ziyech en Jerson Cabral gevaarlijk voor Ajax

Vooral tegen Twente is dat gevaarlijk, want de nummer dertien beschikt over gevaarlijke spelers als Hakim Ziyech en Jerson Cabral. Eerstgenoemde heeft in 31 optredens al voor zeventien goals en tien assists gezorgd, terwijl Cabral met name in de laatste weken fraaie dingen laat zien (vier goals en een assist in de vijf vorige eredivisieduels). Ze spelen zich in de kijker met het oog op een zomerse transfer, want voor hun team kunnen ze niet zoveel meer doen. Europees voetbal is uit zicht en het is hangende het onderzoek van KNVB zelfs onzeker, of Twente zijn proflicentie wel zal behouden.

Ajax FC Twente statistieken

Ajax won drie van de zes laatste ontmoetingen met FC Twente en speelde driemaal gelijk. Thuis won Ajax viermaal en ging het eenmaal onderuit (totale doelsaldo 12-5). In elf van de twaalf vorige competitieduels maakte Ajax minstens twee goals. Maakt Ajax de eerste goal, dan is de winst al min of meer zeker. Dit seizoen stond Ajax in 24 duels met 1-0 voor en slechts tweemaal leidde dat niet tot een zege.

Eredivisie Nieuws

Back To Top