Ga naar hoofdinhoud
Play-offs Eredivisie uitslagen: FC Utrecht dicht bij ticket Europa League Getty

Uitslagen Play-offs Eredivisie. Met een 1-1 bij Heracles Almelo is FC Utrecht dicht bij een ticket voor de Europa League. NAC en Go Ahead Eagles wonnen om promotie. Maar hoe zit het met FC Twente, zal Willem II denken.

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-1

Eerst de belangrijke zaken. Als nummers 5 en 6 lijken FC Utrecht en Heracles Almelo terecht in de finale van de play-offs om Europees voetbal te staan. FC Utrecht heeft een derde kans op Europees voetbal dit seizoen, na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord en de strijd om plek vier tegen AZ. De uitploeg begon het beste aan deze wedstrijd. Sébastien Haller raakte na zes minuten de binnenkant van de paal en ook Rubio Rubin was even later dicht bij een goal.

Na 20 minuten verschoof het overwicht naar thuisploeg Heracles. Vijf minuten voor rust betaalde Thomas Bruns dit uit in een goal, toen hij in de korte hoek Utrecht-goalie Filip Bednarek verraste. FC Utrecht gaat echter met de beste papieren naar de return in de Galgenwaard door een goal vijf minuten na rust van de Duitse middenvelder Rico Strieder.

NAC Breda – Willem II 2-1

In het Rat Verlegh Stadion stond een Brabantse derby der rivalen op het programma. Maar strijdt Willem II wel om lijfsbehoud? Want als de straf van FC Twente doorzet (degradatie naar de Jupiler League), mag Willem II als nummer 16 van de Eredivisie sowieso op het hoogste niveau blijven. Als Willem II dit tweeluik van NAC wint, mag zelfs De Graafschap nog in de Eredivisie blijven.

Voor NAC gaat het sowieso om promotie. Maar dat lieten ze aan het begin van het duel nog niet zien. Want Willem II stond al na drie minuten op 0-1 door een goal van Guus Hupperts. NAC pakte wel de zege in eigen huis. Kevin Brands scoorde na een uur de 1-1 en Mats Seuntjes gaf met de mooie 2-1 van afstand zijn doelman Jelle ten Rouwelaar een mooi afscheid van het publiek in Breda.

Go Ahead Eagles – De Graafschap 4-1

31 kilometer tussen Tilburg en Breda, maar ook slechts 38 kilometer tussen Deventer en Doetinchem. De afstand op het veld was donderdagavond relatief een stukje groter. Want Go Ahead Eagles zette een grote stap richting de Eredivisie in het eigen Deventer. Al binnen een half uur stonden de Eagles op 2-0 door een goal van Randy Wolters en een rake penalty van Sander Duits.

Vijf minuten voor rust leek Bryan Smeets weer belangrijk te zijn voor De Graafschap, toen hij Alexander Bannink in staat stelde om de 2-1 te scoren. Maar Kenny Teijsse bracht het verschil voor de thee weer terug naar twee. Na een lange tweede helft zonder goals kopte Randy Wolters in blessuretijd een mogelijk erg belangrijke 4-1 voor Go Ahead binnen.

Hopen op ommekeer

Trainer Jan Vreman van De Graafschap mag dus misschien nog ‘hopen’ op degradatie van FC Twente en winst van Willem II op NAC, waardoor De Graafschap ook in de Eredivisie mag blijven. Maar hij hoopt zelfs nog op een ommekeer op De Vijverberg. “4-1 is een zeer slechte uitgangspositie, maar deze strijd wordt pas na twee wedstrijden beslist. Dat is waarin we moeten geloven en we zullen alles geven in de return.”

Uitslagen en programma play-offs

Play-offs om Europees voetbal
Heracles Almelo – FC Utrecht 1-1 (return zondag 22 mei, 14.30)

Play-offs om promotie/degradatie
NAC Breda – Willem II 2-1 (return zondag 22 mei, 16.45)
Go Ahead Eagles – De Graafschap 4-1 (return zondag 22 mei, 12.30)

Back To Top