Ga naar hoofdinhoud
Play offs Eredivisie om Europa League ticket en nacompetitie VI Images

Play offs Eredivisie programma. Heracles en FC Utrecht beginnen vandaag om 20:45 uur aan de finale van de play-offs. Via twee duels wordt bepaald wie komend seizoen uit mag komen in de voorronde van de Europa League. De ontknoping van de nacompetitie wordt ook ingezet, waar De Graafschap, Go Ahead Eagles, Willem II en NAC Breda hopen op een plek in de Eredivisie.

Heracles Almelo – FC Utrecht

(20:45) Deze twee clubs werden zesde en zevende in de Eredivisie en maakten die ranking waar, door in de vorige play-offronde te winnen van respectievelijk FC Groningen en PEC Zwolle. Beide ploegen deden dat op spectaculaire wijze. Heracles raasde tijdens de verlenging van 2-1 naar 5-1 en FC Utrecht had na 73 minuten al de 5-2 tegen PEC op het scorebord geramd.

Uiteraard troffen de teams elkaar al tweemaal in de Eredivisie 2015 – 2016. Utrecht won thuis met 4-2 terwijl Heracles in Almelo bleef steken op 1-1. Die 4-2 valt een tikje geflatteerd te noemen, terwijl Heracles in eigen huis met het gelijkspel juist te veel kreeg. Utrecht was op die zaterdag 6 april veel gevaarlijker, maar kreeg nul van de vijftien schoten tegen de touwen.

Heracles loste slechts een poging tussen de palen af en dat werd gelijk de winnende goal.

NAC Breda – Willem II

(18:30) Zien we NAC na de zomer weer terug in de hoogste voetbalcompetitie van Nederland, of handhaaft Willem II zich? Voor Willem II was het een teleurstellend seizoen, zowel qua resultaat als spelbeeld. De Tilburgers profileren zich graag als aanvalslustige stoere krijgers, maar 35 goals uit 34 speelronden onderstreept dat niet echt.

NAC won drie van de vorige zes ontmoetingen met Willem II en verloor er eentje. In eigen huis was NAC viermaal de sterkste en werd een keer verloren (doelsaldo 12-4). De Bredanaren wurmen zich in de vorige ronde fortuinlijk langs Eindhoven. Na de 0-1 werd het thuis, ondanks twee rode kaarten, 2-0.

Go Ahead Eagles – De Graafschap

(19:45) De nummer zes van de Jupiler League neemt het op tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. De Superboeren hadden veel moeite met uitwedstrijden, waarin maar 8 punten (uit zeventien duels) werden behaald. Go Ahead deed het thuis met 30 uit 15 adequaat en zal in Deventer proberen een basis te leggen onder de gewenste promotie. Zo ging het ook in de vorige ronde, toen thuis VVV met 1-0 werd verslagen, waarna een 2-2 uit voldoende was. Graafschap wipte tweemaal MVV: 0-1 en 2-1.

Back To Top