Ga naar hoofdinhoud
Wat is de NL League?

MVV Maastricht – De Graafschap. Vrijdag om 18:30 uur beginnen MVV en De Graafschap hun tweeluik in de play-offs. De thuisploeg tracht promotie af te dwingen naar de Eredivisie, de gasten uit Doetinchem hopen juist in ’s lands hoogste voetbalcompetitie te blijven.

Play-offs Eredivisie: MVV Maastricht – De Graafschap

De Maastrichtse Voetbal Vereniging, of “us MVV-ke” in de volksmond, verdiende een plek in de play-offs door eerst als tiende te eindigen in de Jupiler League en vervolgens Volendam uit te schakelen. Het werd tweemaal 2-1. Daardoor klopt MVV ineens op de deur van de Eredivisie, terwijl het seizoen tot nu toe geen aanleiding gaf om daarvan te dromen.

De posities van MVV in de periodelijsten tonen aan dat het een redelijk evenwichtig seizoen was, met een zwak einde: tiende, achtste, vijfde, negentiende.

Degradatie De Graafschap hachelijk

De Graafschap speelde zondag een grote rol in de ontknoping van de titelstrijd. De Superboeren hielden Ajax in eigen huis op 1-1, waardoor de mannen van Frank de Boer tekort kwamen om PSV van de kampioensschaal af te houden. Het was in meerdere opzichten een wonderbaarlijk resultaat. De Graafschap was immers slechts de nummer zeventien van de Eredivisie, en het zou volstrekt begrijpelijk zijn, als de spelers hun mooiste acties liever zouden bewaren voor deze play-offs.

Het is voor eredivisieclubs altijd hachelijk om af te dalen naar de Jupiler League. Dikwijls zijn er spelers die in het contract op laten nemen, dat ze bij degradatie mogen vertrekken. Mannen als Ted van de Pavert, Vincent Vermeij en Andrew Driver zullen voelen dat ze te goed zijn om op een lager niveau te acteren.

MVV Maastricht ongeschikt voor Eredivisie

Omgekeerd kun je je afvragen, of MVV wel echt blij moet zijn met een eventuele promotie. De huidige selectie is absoluut ongeschikt voor handhaving. Een voordeeltje wellicht is dat er alleen Belgen en Nederlanders op het trainingsveld staan (met uitzondering van Santiago Palacios), want dat kan de communicatie en teamgeest bevorderen.

Graafschap natuurlijk favoriet

De clubs hebben elkaar in de afgelopen jaren diverse keren getroffen in de Jupiler League. De vorige zes matches zijn in evenwicht, met twee zeges voor elk. Thuis deed MVV het veel slechter tegen de Superboeren, met maar één zege in de vorige zes partijen en vier nederlagen (totale doelsaldo 8-13). De bookmakers zien MVV ook dit keer niet in eigen huis winnen en noteren 4.90 op een zege. Zet je je euro in op winst van De Graafschap, dan heb je meer kans op succes: 1.65 krijg je terug bij een juiste voorspelling.

Back To Top