Ga naar hoofdinhoud
programma eredivisie play offs Go ahead eagles - vvv vi images

Go Ahead Eagles – VVV Venlo. Vrijdag om 19:45 uur ontvangt Go Ahead Eagles in Deventer het Venlose VVV. De twee ploegen uit de Jupiter League trachten via de nacompetitie door te dringen tot de Eredivisie.

Play-offs Eredivisie: Go Ahead Eagles – VVV

Vrijdag de dertiende is dus de heenwedstrijd, die wellicht veel pech voor een van de twee gaat opleveren, en op maandag de 16e volgt de return. Vervolgens begint op donderdag 19 mei het blokje met promotie-degradatie-duels. VVV of Go Ahead neemt het dan op tegen De Graafschap of MVV.

VVV was in dit seizoen van de Eerste Divisie de enige club die het Sparta nog lastig kon maken. De kampioen vergaarde 79 punten uit 36 duels, VVV eindigde op 75. Go Ahead Eagles werd vijfde met 61 punten. De twee onderlinge competitieduels werden beide gewonnen door VVV. In september 2015 werd het thuis 2-1, in februari dit jaar was de score 0-2.

Dat waren echter de enige twee zeges van de Limburgers in de zes laatste duels met de Overijsselse concurrent. Go Ahead won namelijk drie van de vier voorafgaande matches en schakelde na een gelijkspel VVV in 2012 uit in het bekertoernooi.

Go Ahead Eagles wil terug naar de Eredivisie

De interesse in Deventer voor de nacompetitie is groot. Het stadion De Adelaarshorst zal flink gevuld zijn. Vroeg in de week waren er van de 9.000 kaarten minder dan duizend beschikbaar, terwijl de kaarten voor de uitwedstrijd al op waren. En hoop doet leven, want er zijn tevens al dik 5.000 seizoenskaarten verkocht voor 2016 – 2017. Die consumenten zouden natuurlijk graag hun club in de Eredivisie zien acteren.

De penningmeester van Go Ahead hoopt met hen mee. In de Jupiter League blijven heeft als gevolg, dat de omzet 4,6 miljoen euro blijft. Promotie zal een stijging veroorzaken naar 7,5 miljoen. Trainer Hans de Koning richt zich uiteraard alleen op het voetbal zelf. “Als we onze goede vorm vasthouden en iedereen aan boord hebben, zal het niveau van beide ploegen dichtbij elkaar liggen”, zegt hij over VVV.

VVV wil nieuw stadion

Ook VVV kan wel een financiële boost gebruiken. De ploeg sloot onlangs een regeling met de gemeente omtrent een lening van 200.000 euro. Eigenlijk wil de club een nieuw stadion bouwen, en ook die plannen zijn gebaat bij promotie.

Back To Top