Ga naar hoofdinhoud
KNVB Beker tweede kwalificatieronde: strijd om het hoofdtoernooi

Programma Play offs Eredivisie. Maandag worden de returns in de nacompetitie gespeeld. Alle vier heenwedstrijden eindigden in 1-0 of 0-1, zodat nog met alle scenario’s rekeningen gehouden kan worden.

De Graafschap – MVV (12:30)

De ploeg uit Doetinchem verschafte zich door de 0-1 zege de beste uitgangspositie voor de terugwedstrijd. Wel kampen er twee krachten met een liesblessure, te weten Andrew Driver en Dean Koolhof. Bij Vincent Verweij, topscorer van de club, zijn er liesklachten. Hij viel vrijdag uit en het is onzeker of hij maandag present zal zijn.
Graafschapt-trainer Jan Vreman is van plan om de voordelige tussenstand in dit tweeluik maximaal uit te buiten. “Je wilt altijd de mensen vermaken, maar dat betekent niet dat je open huis moet houden”, zegt hij.

VVV – Go Ahead Eagles (14:30)

Via een strafschop won Go Ahead afgelopen vrijdag in eigen huis met 1-0 van VVV. De ploeg uit Venlo zal nu dus minstens eenmaal moeten scoren om de volgende ronde te bereiken. Hans de Koning, trainer van de Eagles, was niet zo verbaasd dat zijn mannen de nummer twee van de Jupiler League bedwongen. “We hebben veel vertrouwen, want Go Ahead is in alles Eredivisie-waardig”, stelt hij.

NAC – FC Eindhoven (14:30)

NAC begon als favoriet aan de tweestrijd met de Brabantse collega’s, maar toch ging Eindhoven met de 1-0 overwinning aan de haal. Voor NAC-trainer Marinus Dijkhuizen was het een ontluisterende ervaring. “Het was in balbezit gewoon slecht, NAC-onwaardig”, raast hij. “ Dat moet anders, het tempo moet omhoog en we moeten FC Eindhoven overrompelen.”
Zijn evenknie Mitchell van der Gaag zet zijn mannen op scherp: “In het stadion van NAC zitten twintigduizend man en die gaan die ploeg naar voren schreeuwen. We zullen de topprestatie die we geleverd hebben, maandag moeten overtreffen.”

Willem II – Almere City (16:45)

Weg is het goede gevoel. Van de acht resterende ploegen in de nacompetitie had Almere City het grootste momentum opgebouwd. Maar in Almere ging de kampioen van de derde periode onderuit tegen Willem II met 0-1. De Tilburgers speelden in de slotfase met tien man.
Almere-trainer Jack de Gier heeft al een mooi scenario bij elkaar gedroomd: “”Als wij de score openen kan het Tilburgse publiek zich ook tegen de eigen ploeg keren. En dat is dan weer in ons voordeel.”

Programma Eredivisie play offs

12.30: De Graafschap – MVV Maastricht
14.30: VVV-Venlo – Go Ahead Eagles
14.30: NAC Breda – FC Eindhoven
16.45: Willem II – Almere City FC

Back To Top