Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: BeNeLiga en/of competitie met 16 clubs?

Oranje heeft zichzelf weer op de voetbalkaart gezet door de play-offs van de Nations League te bereiken, waardoor in juni 2019 Nederland wellicht de eerste editie ooit van het toernooi wint. En dat met een selectie die op belangrijke posities uit eredivisiespelers bestaat.

Maar er is meer breedte nodig. Daarom gaan we op zoek naar toekomstige Frenkies de Jong en Matthijssen de Ligt in de Eredivisie.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Transfers De Ligt en De Jong aanstaande

Over die twee Ajacieden hoeven we verder niets te zeggen. Hun naam is ook buiten de landsgrenzen bekend en binnen nu en enkele maanden zullen ze vermoedelijk hun handtekening zetten bij een fraaie club in een van de vier grootste Europese voetballanden. Mathijs de Ligt is zelfs genomineerd voor de Golden Boy award, een prijs voor de beste speler op de Europese velden onder de 21 jaar.

Gebrek aan klassieke spits

Maar het zou fijn zijn als de posities in Nederland dubbel bezet zijn, want zoals in de wedstrijd van Oranje tegen Duitsland bleek, maakt het nogal wat uit als Denzel Dumfries als rechtsback wordt vervangen door Kenny Tete. En het pijnlijke gebrek aan een echte klassieke spits bleek toen nota bene Virgil van Dijk via een nu befaamd briefje naar voren werd gestuurd.

Kik Pierie van sc Heerenveen

Dus welke jonge gasten bij een eredivisieclub moeten we in de gaten houden? Kik Pierie bijvoorbeeld, 18 jaar en toch een basisklant achterin bij sc Heerenveen. Hij haalt gemiddeld het vaakst de bal weg uit een gevaarlijk gebied per 90 minuten in de eredivisie (vijf keer). En qua intercepties, de bal afpakken dus, staat hij ook zijn mannetje met 2,2 keer per 90 m, ook het hoogste gemiddelde.

Teun Koopmeiners en Donyell Malen

Als verdedigende middenvelder blijkt Teun Koopmeiners van AZ het drukste baasje te zijn op de Nederlandse velden. Hij verstuurt per 90 minuten 63 geslaagde korte passes. Ook qua geslaagde lange ballen is hij van zijn collega’s op het middenveld het productiefst (6,7).

Qua dribbelen moeten we Donyell Malen een compliment geven: hij speelde nog maar 251 minuten, maar noteert met gemiddeld 2,2 succesvolle dribbels per 90 minuten het hoogste gemiddelde van de Nederlandse eredivisiespelers onder de 21.

Malen vuurt ook de meeste zuivere doelpogingen per negentig minuten af (2,1). Beperken we ons tot spelers die vaker in actie kwamen dan komt Zian Flemming (PEC Zwolle) bovendrijven met precies 1.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Misschien geeft PSV-trainer Mark van Bommel komend weekend Malen speeltijd tegen Heerenveen, ook met het oog op de Champions League in de week erna. De bookmakers verwachten van wel en zetten een goal van Malen op 1.95. Bij een goede voorspelling pak je dus bijna 100% winst op je inleg.

Back To Top