Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Transfers: Feyenoorder weg en Justin Kluivert definitief naar Roma Getty

Elke trainer kan in een korte periode per ongeluk wel wat potjes winnen in de Eredivisie. Maar wie kan minstens 75 speelronden telkens maar weer de punten binnen blijven harken? Philip Cocu blijkt daarin volgens bureau Opta de beste te zijn. Van alle trainers die langere tijd in de Eredivisie actief waren, heeft hij het hoogste percentage aan overwinningen gepakt.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Inmiddels heeft oud-speler Cocu 127 keer op de bank gezeten als trainer van PSV. Na bijna drie kwart van de potjes (73 procent) was hij de zegevierder. En het is ook echt niet zo dat die andere 27 procent tot nederlagen leidde. Uit die 151 duels werden namelijk 311 punten gehaald, oftewel gemiddeld 2,33 punt per speelronde. En in de laatste 127 speelronden heeft hij plankgas gegeven, want over die periode noteert hij 2,45 punt per wedstrijd. Het begin was niet veelbelovend, met 20 punten uit zijn eerste zestien matches. Kortom, Cocu’s statistieken vormen een pleidooi om zeker beginnende coaches de tijd te geven.

Barry van Galen: de mentaliteit is snert

Wie niet echt heel veel zinnigs heeft te zeggen over sport en sporters brult gewoon iets over mentaliteit en instelling. Barry van Galen is ook in die val getrapt. De voormalige AZ-speler en tegenwoordige scout signaleert dat op de Nederlandse velden vooral slappelingen rond hobbelen. Gemakzuchtige, gepamperde baby’s zonder vechtmentaliteit. “In Nederland zie je steeds minder van dat soort vechters, terwijl ze in het buitenland nog wel rondlopen”, meent hij. “Als je kijkt naar zo’n Atlético Madrid, die gaan als de brandweer vanaf het eerste fluitsignaal.”

Dat valt reuze mee. Zo staat Atleti momenteel wat betreft zuivere doelpogingen zeventiende van de twintig clubs in de Spaanse Primera Division. Dus hoezo als de brandweer? Dan wel een met lekke banden. En als overtredingen een maatstaf vormen voor fanatisme, dan valt Atletico ook niet echt op met plek twaalf op die subranglijst. Kopduels winnen per wedstrijd? Plek elf. Balbezit? Plek dertien. Tackles: ja, daarin onderscheiden ze zich wel met plek drie.

Hirving Lozano: weg met kunstgras

Tot slot doet Hirving Lozano een duit in het zakje van de discussie over kunstgras. Na de 1-2 zege van PSV op Excelsior was hij niet te spreken over de plastic grasmat. “Het is moeilijk om hier op te spelen. Het voetbalt niet zo lekker”, aldus de Mexicaan. Waar wacht de KNVB op om het te verbieden! Geef techniek en amusement prioriteit boven besparingen.

Wedden op Eredivisie

Gaat Cocu komend weekend verder werken aan zijn toppositie en die van zijn club? PSV speelt thuis tegen Sparta en staat voor winst op @1.11. Gelijkspel noteert @8.50 bij bookmaker Mr Green en Sparta liefst @21.00. Lees meer: Eredivisie weddenschappen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Back To Top