Ga naar hoofdinhoud
Excelsior - Feyenoord 3-0 wedden laatste speelronde Eredivisie kampioen voorspellen Getty

Eredivisie nieuws. Het is alweer volop drukte rondom Ajax, Feyenoord en PSV. Bij de laatste twee is er vooral goed nieuws de laatste tijd, maar bij Ajax wil het nog niet zo onder Peter Bosz.

Peter Bosz heeft tijd nodig bij Ajax

4-3 verlies van FC Liefering, 2-2 tegen AFC, 0-2 verlies van AA Gent en 1-2 verlies van Krylya Sovetov. Het loopt nog niet crescendo met Ajax in oefenduels. Iedereen kijkt daarom naar de nieuwe trainer Peter Bosz. Hij vraagt vooral om geduld. “Wij hebben tijd nodig om alles op de rit te krijgen. Dat lukt niet in één week en ook niet in twee of drie. Dat heeft tijd nodig. Iedere wedstrijd in de voorbereiding is belangrijk, deze laatste ook. Maar de trainingen zijn net zo belangrijk, omdat ik daarin mijn ideeën op de jongens kan overbrengen.”

Intussen moet Ajax zich al richten op de derde voorronde van de Champions League, dinsdag eerst thuis tegen PAOK Saloniki. Davy Klaassen had het liever anders gezien. “Je speelt het liefst eerst uit. Maar we zullen het toch eerst thuis moeten doen. Je wilt thuis altijd winnen, nu zeker. Dat zal belangrijk zijn, om een goede uitgangspositie neer te zetten.”

PSV positief naar nieuw seizoen Eredivisie

Bij landskampioen PSV lijkt alles juist op rolletjes te lopen. Jeffrey Bruma leverde zo’n 11,5 miljoen euro op (naar VfL Wolfsburg), PSV haalde ervaren verdediger Daniel Schwaab (27) transfervrij en de talentvolle keeper Hidde Jurjus (27) kwam voor 500.000 euro van De Graafschap. Een vertrek van Jetro Willems lijkt PSV niet af te kunnen wenden. Maar met interesse uit Spanje, Engeland en Frankrijk zou Willems een mooi zakcentje moeten opleveren.

En dan won de club maandag ook nog eens met liefst 5-0 van Sporting Lissabon in een oefenduel. Adam Maher had een groot aandeel met een goal en een assist. Hij lijkt weer zijn oude vorm te vinden. Spits Luuk de Jong scoorde twee keer tegen Sporting. Hij voorziet een mooi seizoen met de Champions League. “Het geeft geen zekerheid, maar we hebben nu in ieder geval zes mooie wedstrijden. Ik verwacht dat de spelers hun adrenaline dit jaar beter kunnen reguleren. Ze hebben nu ervaring en ik verwacht dat het dit jaar beter gaat.”

Feyenoord wil voor titel Eredivisie gaan

De club die al sinds 1998/99 naar een nieuwe landstitel snakt, hoopt komend seizoen die honger te stillen. Feyenoord heeft de afgelopen jaren al veel te danken aan technisch directeur Martin van Geel, die de club gezond qua financiën heeft gemaakt en sterk qua selectie. “Men weet dat Feyenoord financieel gezond is. We hoeven niemand te verkopen, iedereen ligt langdurig vast. We gaan voor het hoogst haalbare en dat is het kampioenschap.”

Transfer Steven Berghuis?

Van Geel is zelf natuurlijk ook nog druk bezig. Hij haalde al de 25-jarige aanvaller Nicolai Jörgensen en de 34-jarige doelman Brad Jones. Maar hij heeft ook zijn oog laten vallen op nieuwbakken international Steven Berghuis. Die kwam afgelopen seizoen weinig aan spelen toe bij Watford. Berghuis ziet het wel zitten, maar kijkt ook naar eventuele concurrentie bij Feyenoord en andere clubs. “Als ik in de Premier League kan spelen, dan heeft dat mijn voorkeur, zo eerlijk ben ik, maar niet ten koste van alles. Feyenoord is ook een fantastische club.”

Back To Top