Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Vitesse voorbeschouwing: Dit duo geeft de Eredivisie nog weinig glans Getty

Zondag 16 september 2018 om 16:45 uur speelt PEC Zwolle thuis tegen Vitesse. De Zwollenaren hebben na vier duels drie punten vergaard en staan op plek vijftien. Vitesse bekleedt plek acht met vijf punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PEC Zwolle – Vitesse

Dit duo geeft de Eredivisie vooralsnog weinig glans, want hun acht gezamenlijke eerdere duels leverden maar twee zeges op. Wel zorgde Vitesse voor spektakel met hun 5-1 zege op FC Groningen en 0-4 nederlaag tegen Ajax in de vorige speelronde. Het tekent de wilde fluctuaties van de parel van Gelderland. Ook kwam de club in twee van die vier duels niet zelf tot scoren.

Tim Matavz en Bryan Linssen

In creatief en aanvallend opzicht weet Vitesse nog geen vuist te maken. Tim Matavz komt bijvoorbeeld gemiddeld 2,5 keer per match tot een schot, maar slechts 0,8 daarvan leidt ook echt tot een gevaarlijke, zuivere inzet. De rest gaat naast, wordt geblokt of spat uiteen op de paal.

Bij Bryan Linssen is het nog treuriger gesteld, hij verkwanselt de helft van de 4,7 schietkansen per 90 minuten. Misschien moet wonderkind Martin Ødegaard wat meer tijd krijgen dan de 61 minuten die hem tot zover zijn gegund, want hij ging in die korte tijd in elk geval zuiniger om met zijn doelpogingen.

PEC Zwolle heeft reeks resultaten nodig

Bij PEC Zwolle is het langer zoeken naar uitblinkers. Slechts twee man bleken tot nu toe in staat om het net te vinden, Mike van Duinen en Vito van Crooij, en pas vorig weekend uit tegen FC Groningen (0-1) lukte het voor het eerst om een clean sheet mee naar huis te nemen.

Sinds afgelopen winterstop is de klad flink in de resultaten van PEC gekomen en er is nu een reeks resultaten nodig om te voorkomen dat het sentiment rondom de Overijsselse club onomkeerbaar negatief wordt.

Voorspellingen PEC – Vitesse

Drie van de vorige zes ontmoetingen werden gewonnen door Vitesse, PEC sleepte er één zege uit. Het doelsaldo van die reeks wedstrijden is 7-12. Thuis wist PEC Zwolle nog wel twee van de vorige zes ontmoetingen te winnen, versus vier nederlagen (saldo 9-13). Opvallend is dat in al die zes confrontaties beide teams tot scoren kwamen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? PEC Zwolle heeft drie thuiswedstrijden na elkaar verloren, Vitesse is drie trips op rij in de Eredivisie ongeslagen. Dit zijn momenteel instabiele teams. Er zit meer in PEC Zwolle dan de club al het hele kalenderjaar laat zien, Vitesse werkt nog aan zijn balans en cohesie onder de ietwat clowneske coach Sloetski.

PEC Zwolle staat voor winst op 3.00, gelijkspel noteert 3.45 en winst van Vitesse levert je 2.28 x je inleg op bij een goede voorspelling. Gelijkspel of winst Vitesse is met een quotering van 1.68 bij bookmaker Mr Green een interessante optie. Zoek je een hoge notering, neem dan de 4.20 op winst van Vitesse terwijl beide teams scoren.

Back To Top