Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Heracles Almelo Eredivisie vandaag

PEC Zwolle – PSV. Zaterdag 25 augustus om 20:45 uur. De Zwollenaren hebben nog geen enkel punt vergaard, terwijl landskampioen PSV juist tweemaal won. Helemaal als een verrassing komt het niet. PEC beleefde vorig jaar namelijk een afgrijselijke tweede seizoenshelft en verloor de belangrijke middenvelder Ryan Thomas.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Heel wat nieuwkomers bij PEC Zwolle

Ja inderdaad, dezelfde Thomas die nu dus tot de selectie van PSV behoort. De Nieuw-Zeelander zal de komende maanden echter door een blessure niet in actie kunnen komen. Daarnaast trok PEC liefst veertien nieuwelingen aan, een compleet elftal met drie wissels dus. De duurste van hen is Mike van Duinen en de van Excelsior afkomstige spits heeft in elk geval zijn prijskaartje (750.000 euro) al een beetje waargemaakt met twee goals.

Meeste zuivere schoten op doel

PSV heeft na AZ tot nu toe de meeste doelpogingen gelanceerd en moet ook alleen de Alkmaarders voor laten gaan wat betreft meeste zuivere schoten op goal. Minstens zo belangrijk is natuurlijk om aan de andere kant weinig gevaar toe te laten en daar slaagt PSV aardig in.

Tot nu toe waren er 16 doelpogingen tegen en alleen de opponent van vanavond moest minder incasseren: veertien. Dat wijst erop dat PEC dus wat onfortuinlijk nog op nul punten staat.

Kwetsbaar PEC

Anderzijds zijn de kansen die PEC Zwolle toelaat wel vaak gevaarlijk: meer dan twee derde van die schoten werden vanuit het strafschopgebied van de Zwollenaren gelost, kortom vanaf een kansrijke positie. Alleen FC Groningen en Feyenoord zijn nog kwetsbaarder op dat vlak.

PSV weinig te vinden in eigen derde

PSV maakt ondertussen de belofte van nieuwe trainer Mark van Bommel waar om de laatste linie wat hoger op het veld te posteren. PSV spendeert negentien procent van de speeltijd in het eigen derde (het gebied van het doel tot halverwege de middenlijn) en dat is het laagste percentage in de Eredivisie.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen PEC Zwolle – PSV

PSV won alle zes vorige duels tegen PEC Zwolle en het saldo van die reeks is 4-19. Thuis wist PEC nog wel een van de vorige zes ontmoetingen met de Brabanders te winnen, in 2014, maar die andere vijf keer ging PSV met een zege de bus in.

Voor degenen die een gokje willen wagen: PSV noteert bij de bookmakers 1.47 voor de winst, gelijkspel levert je 4.75 per ingezette euro op en winst van PEC noteert 5.75. We tippen minder dan drie goals voor PSV op 1.56. Want laten we niet vergeten dat PSV een Europees duel speelde op dinsdag, in Wit-Rusland, en dat PEC tot nu toe weinig kansen toelaat.

Back To Top