Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen PEC Zwolle Eredivisie: het jaar van het grote wonder Getty

Is PEC Zwolle de Leicester City van de Eredivisie? In 2016 werd Leicester de kampioen van de Premier League, tegen alle verwachtingen en normale verhoudingen in. PEC staat momenteel derde in de Eredivisie en kan komend weekend naar plek twee wippen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Het mirakel van PEC Zwolle

De vergelijking met Leicester gaat een beetje mank, want die ploeg stond gedurende het kampioensjaar nooit acht punten achter op de koploper. En dat is na elf speelronden in de Eredivisie wel het geval. De Zwollenaren hebben 22 punten, PSV heeft er dertig. En Leicester stond in het jaar voor het grote wonder maandenlang in de degradatiezone van de Premier League. PEC Zwolle draait juist al een paar jaar op rij stabiel mee in minstens de middenmoot.

Maar ach, de vergelijking laat PEC-fans wel lekker dromen. Zelfs de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport, wiens roze kleur de inspiratie vormt voor de leiderstrui van de Giro d’Italia, heeft een artikel over het mirakel in Zwolle gepubliceerd.

Aanvoerder Bram van Polen werd door de krant om een reactie gevraagd op de parallellen met Leicester. ‘Uno scherzo’, zo reageerde hij in zijn beste Italiaans. Oftewel: dat is een grap!

Youness Mokhtar toppper van het team

Verder prijst de journalist de mix van ervaring en jeugdige frisheid van de selectie. En die bevat inderdaad een wenselijke mix van groentjes van begin twintig (Younes Namli, Philippe Sandler, Ryan Thomas) en ervaren dertigers (Diederik Boer, Bram van Polen, Dirk Marcellis ook al is die 29). Maar het ontbreekt een beetje aan mannen in de piek van hun loopbaan, de categorie 25 tot en met 28. Daar is er eigenlijk maar eentje van, al is dat gelijk de momentele topper van het team: Youness Mokhtar (26).

Natuulijk, er zijn wel meer spelers in die categorie, maar die spelen amper of behoren simpelweg niet tot de uitblinkers, zoals Erik Bakker (27). De presentie van Mokhtar is daardoor des te crucialer. Hij is met vijf goals clubtopscorer en moet met dik twee sleutelpasses per match alleen Namli voor zich dulden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

PEC had voor dit Eredivisie seizoen de ambitie om tussen de plekken acht en twaalf te eindigen. Maar in de komende jaren moet de begroting omhoog en het stadion worden uitgebreid. Trainer John van ’t Schip zit op de goede weg.

Komend weekend is de topper tussen PEC Zwolle en PSV. De koploper is favoriet op 1.64, gelijkspel noteert 4.00 en winst van PEC staat op 4.80. Dat blijkt een onderschatting van de thuisploeg. We tippen dat PSV minder dan drie goals gaat scoren op 1.42. Deze weddenschap is zeer geschikt om op te nemen in een combinatie. Lees meer: wedden op Eredivisie.

Eredivisie Nieuws

Back To Top