Ga naar hoofdinhoud
Heerenveen tegen Groningen

Vandaag om 20:45 uur wordt een midweekse speelronde van de Eredivisie in gang gebracht door PEC Zwolle tegen sc Heerenveen. Zij spelen hun 22e match van het seizoen tegen elkaar, beide met nog volop zicht op een startbewijs voor de Europa League. PEC staat vijfde met 36 punten en de Friezen staan achtste met dertig punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PEC Zwolle – sc Heerenveen

Voor de Zwollenaren is 2018 nog niet echt op gang gekomen. Uit de drie competitiewedstrijden die dit kalenderjaar werden gespeeld werden maar drie punten gehaald. Mochten ze daar in Overijssel nog hebben gedroomd dat het gat richting de echte Nederlandse top aardig was verkleind, dan wees PSV ze afgelopen weekend met de neus op de feiten: 4-0. Heerenveen heeft zeven punten uit de vorige drie partijen over gehouden en elf uit de laatste zes speelronden.

Speelt lengte een rol?

De thuisploeg kan Dico Koppers en Bram van Polen vanwege blessures niet inzetten en keeper Mickey van der Har zit een schorsing uit. De gasten missen vermoedelijk alleen Warner Hahn. De verwachte twee basiselftallen lopen qua gemiddelde leeftijd niet veel uit elkaar (24 versus 25), maar wel is er een gebrek aan lengte bij Zwolle. Daar houdt de meetlat al onder de 1,80 meter op, terwijl sc Heerenveen een elftal met potige kerels van gemiddeld 1,86 m op de mat brengt. Het lijkt misschien een ondergeschikte factor, maar als de gemiddeldes zo ver uit elkaar liggen, kan het een rol gaan spelen.

Voorspellingen wedstrijd

PEC Zwolle won drie van de vorige zes ontmoetingen met Heerenveen en verloor er twee. De vorige zes thuiswedstrijden tegen de Friese club eindigden in een symmetrische verdeling van twee zeges per team, met een totaaldoelsaldo van 11-10. In de laatst twee confrontaties van die reeks viel er telkens één rode kaart.

Qua doelpogingen legt PEC gemiddeld gezien wat vaker aan dan Heerenveen (14,6 tegenover 13,4), wat het voorkomen van kansen tegen betreft is het verschil nog miniemer (12,3 versus 12). Met twee clubs die zulke gelijkwaardige cijfers overleggen zal het vooral aankomen op de vorm van de dag en wellicht het thuisvoordeel.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie? PEC Zwolle is de minieme favoriet op 2.48, gelijkspel noteert 3.45 en winst Heerenveen 2.70. Gezien de 21 goals in de vorige zes edities van PEC in eigen huis tegen Heerenveen tippen we dat er minstens drie goals komen. Over 2,5 goals noteert 1.74 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top