Ga naar hoofdinhoud
Transfers Eredivisie: Feyenoord haalt verdedigers, Marko Vejinovic weg

Zondag om 14:30 uur speelt PEC Zwolle tegen Feyenoord. PEC beleeft na een paar jaren crescendo een wat mat en onopvallend jaar, Feyenoord is juist vanaf de allereerste speelronde de trotse koploper van de Eredivisie.

En die trots werd woensdag flink opgepoetst tegen Go Ahead Eagles. Het publiek werd in de eigen Kuip getrakteerd op een galavoorstelling: 8-0. Ajax mekkerde na afloop van De Klassieker (2-1) dat het met 5-0 had kunnen winnen, zodat het doelsaldo in de buurt zou komen van dat van Feyenoord. Dat verhaal is nu ten einde gekomen, want de Rotterdammers hebben een flink gat geslagen qua doelsaldo: plus 58 versus plus 43.

PEC Zwolle – Feyenoord

Met andere woorden: Feyenoord staat drie punten voor op Ajax met nog vijf speelronden te gaan, maar in feite zijn dat vier punten. Nu nog even drie punten binnen slepen tegen PEC Zwolle, en dan de twee weekenden erna maar eens zien hoe Ajax het ervan afbrengt tegen Heerenveen en PSV. Het worden leuke weken voor Feyenoord-fans.

Maar wordt het ook zondag al een heuglijke middag? Feyenoord won vier van de laatste zes confrontaties met de Zwolse club en verloor er twee (totale doelsaldo 6-11). Maar de bezoekjes aan Overijssel verlopen minder voorspoedig: PEC won vier van de vorige zes thuisduels tegen Feyenoord en verloor er twee (doelsaldo 12-10).

Maar die vier zeges vonden wel allemaal de vier vorige seizoenen plaats, een periode waarin PEC Zwolle een opmerkelijke opmars doormaakte. Die lijkt nu wat te zijn vervlakt, terwijl er ook geen individuen rondlopen die een matige teamprestatie kunnen doorbreken.

Wedden op Zwolle – Feyenoord

Bij Feyenoord staan er juist steeds meer uitblinkers op, terwijl voorafgaand aan het seizoen de kenners meenden dat de selectie niet breed genoeg zou zijn. Nicolai Jorgensen blijkt een topaankoop, Eljero Elia is opgeleefd, Jens Toornstra beleeft het beste seizoen van zijn leven en Karim El Ahmadi is, nu Dirk Kuyt geen vaste waarde meer is, de facto doorgegroeid naar de aanvoerdersrol.

PEC Zwolle staat bij bookmaker 888Sport voor winst op 6.50, gelijkspel @4.30 en een overwinning van Feyenoord noteert 1.47. We tippen dat Feyenoord met minstens twee goals verschil gaat winnen. De -1,5 goals handicap op Feyenoord levert je 2.43 op bij een juiste Eredivisie voorspelling.

Eredivisie Nieuws

Back To Top