Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - Heracles Eredivisie wedden kampioen titel Getty

Eredivisie: PEC Zwolle – Feyenoord. Zondag 14 februari om 14:30 uur treedt PEC Zwolle in zijn IJsseldeltastadion aan tegen Feyenoord. Op de ranglijst staan ze tiende en vierde, maar in de afgelopen weken presteerden ze beide als degradatiekandidaten.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

PEC Zwolle – Feyenoord

PEC hoopte dit seizoen zijn hoogste eindpositie ooit in de Eredivisie te gaan behalen, maar die zesde plek van vorig seizoen raakt steeds meer buiten bereik. Nummer negen FC Utrecht heeft het drie punten meer, terwijl nummers elf sc Heerenveen (één) en twaalf ADO Den Haag (twee) op de loer liggen. De ploeg van trainer Ron Jans heeft in de laatste zes competitieduels maar vier punten opgehaald en de laatste zes thuisduels waren goed voor zeven punten en een negatief doelsaldo van min één.

Maar ten opzichte van Feyenoord zijn dat stralende cijfers. In alle objectiviteit kan worden vastgesteld, dat de Rotterdammers momenteel het pispaaltje van de Eredivisie zijn. Zes nederlagen op rij – dat komt zelden voor, zelfs niet bij de clubs die uiteindelijk kansloos degraderen uit ’s lands hoogste competitie. Voor het eerst sinds 1957 – 1958 heeft een van de “grote drie” zes speelronden op rij verloren. Destijds overkwam dat PSV.

Giovanni van Bronckhorst

Trainer Giovanni van Bronckhorst is nog geen jaar geleden begonnen aan zijn eerste job als hoofdverantwoordelijke. Momenteel zal hij weinig plezier beleven aan zijn debuutjaar. Als oud-speler, en niet zomaar eentje, geniet hij bovengemiddeld veel krediet bij het Legioen. Maar “Gio” heeft geen antwoord op de malaise, en lijkt daar met zijn telkens veranderende basisteams daar juist wat aan bij te dragen.

Sinds Feyenoord medio december 2015 tegen FC Groningen speelde, heeft Van Bronckhorst negenmaal op rij niet dezelfde elf man laten starten. Dat kan gebeuren, er zijn immers blessures of vormcrises om rekening mee te houden. Maar gemiddelde wijzigde hij de basis op ruim twee plekken, terwijl tegen Roda JC (5-3-2) en Ajax (4-5-1) ook andere systemen werden getest dan 4-3-3.

Feyenoord favoriet

Vier van de vorige zes onderlinge duels werden gewonnen door Feyenoord, terwijl PEC Zwolle er twee won. Thuis wist Zwolle de helft van de zes meest recente krachtmetingen te winnen en verloor het er twee (totale doelsaldo 9-9). Sinds de Zwollenaren in 2012 – 2013 terugkeerden in de Eredivisie, wonnen ze hun drie thuisduels tegen Feyenoord (3-2, 2-1 en 3-0).

Programma FeyenoordProgramma PEC Zwolle

Back To Top