Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Feyenoord Eredivisie tips weddenschappen winnen Getty

Zondag 18 maart om 16:45 uur speelt PEC Zwolle – Feyenoord. Beide ploegen verkeren niet in feeststemming. Zwolle is het winnen verleerd, Feyenoord heeft de glans van het kampioenschap van vorig jaar totaal verkwanseld.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie PEC Zwolle – Feyenoord

Na 27 speelronden heeft Feyenoord 45 punten, vijf meer dan PEC. Over de laatste acht speelronden gemeten haalt Feyenoord ruwweg evenveel punten per match als over het hele seizoen. Maar bij PEC is er een schrikbarende val ingezet. De laatste acht competitieduels leverden vier punten op en dat is gemiddeld gezien een vol punt minder dan over de hele jaargang. Dat is een ongekende neergang.

Voor de winterstop oogste PEC lof en waardering voor de knappe plek in de subtop. Na de winterstop viel de matige herstart niet zo op, er waren immers al genoeg verhalen te vertellen over Feyenoord en de strijd tussen PSV en Ajax. Maar inmiddels kan niemand er meer omheen: PEC Zwolle zit toch echt in een crisisje. Trainer John van ’t Schip heeft een soort donderspeech moeten geven, waarin hij de spelers voorhield hoe prachtig hun beroep is en dat ze het verplicht zijn om betalende fans waar voor hun geld te geven.

John van ’t Schip: vechtlust

Aanvoerder Bram van Polen meent dat ook voor die bijeenkomst de sfeer in de groep nog oké was. Ook wilde hij wel delen wat de centrale boodschap was van Van ’t Schip. “Hij benadrukte dat we soms meer schijt moeten hebben. Bij het vooruit verdedigen bijvoorbeeld. Dat zag er soms als kamikaze uit, maar het loopt vaak goed af. De trainer zelf onderstreept dat het nu vooral aankomt op vechtlust. “Natuurlijk is het lastig om het aantal punten te halen van voor de winterstop, maar gaat mij er nu vooral om dat je iets uitstraalt als je op het veld komt.”

Bij Feyenoord heeft trainer Gio van Bronckhorst na de 2-1 op AZ weer wat lucht gekregen. Alleen PSV heeft vaker dan Feyenoord een 1-0 voorsprong gegrepen (21 om 20 keer), het verschil is dat de Rotterdammers maar 13 van die 20 gevallen ook echt in winst omzetten. En tegen PEC kan dat ook lastig worden, want de Zwollenaren wonnen thuis vier van de laatste zes onderlinge duels en verloren er maar een (totaal doelsaldo 13-9).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op PEC Zwolle – Feyenoord? PEC Zwolle staat voor de winst op 5.20, gelijkspel op 4.10 en winst0 Feyenoord levert je 1.60 per ingezette euro op. Gezien de productie in de recente mutuele duels in Zwolle tippen we dat er minstens drie goals vallen. Over 2,5 goals noteert 1.68.

Back To Top