Ga naar hoofdinhoud
Heracles - PEC Zwolle met nieuwe trainer Bert Konterman

Zaterdag 6 oktober vanaf 19:45 uur gaat het los in het MAC³PARK stadion als PEC Zwolle – Excelsior speelt in de achtste speelronde van de Eredivisie. Zwolle probeert geleidelijk weer omhoog te kruipen na een inktzwarte seizoensstart en staat nu tiende met zeven punten, Excelsior nestelt zich op de keurige achtste plek met negen punten.

Winst op Emmen en een puntje tegen AZ heeft PEC weer wat hoop gegeven. De zege op FC Emmen was nipt en niet heel overtuigend, maar om vervolgens uit in Alkmaar gelijkwaardig te zijn aan AZ was bemoedigend.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PEC Zwolle: Mike van Duinen moet scherper

Een punt van zorg is dat spits Mike van Duinen het net niet zo makkelijk weet te vinden. Hij was tweemaal trefzeker in 630 minuten speeltijd, terwijl middenvelders Clint Leemans en Zian Flemming relatief (omgerekend per 90 minuten) meer doelpogingen ondernemen dan hij.

Da’s zorgelijk, en hoe langer het duurt tot Van Duinen wat scherper afrondt, hoe meer andere spelers het dan maar zelf gaan proberen, vanaf ongunstigere posities.

Scherpschutters Excelsior

Niet dat Excelsior nou zulke scherpschutters in huis heeft. Ali Messaoud is met drie stuks de clubtopscorer en ook de doelpogingen worden breed verspreid over de basisspelers.

Het lijkt nuttig om Denis Mahmudov tot die basis te laten behoren, want Macedonische aanvaller deed in maar een derde van de totale speeltijd mee (203 minuten), maar bezit wel het hoogste gemiddelde qua aantal schoten per 90 minuten. Ook heeft hij een gezonde verhouding tussen on target schoten en mislukkingen.

Doelpogingen

Wat doelpogingen betreft maakt PEC Zwolle een sterkere indruk: er is een positief saldo van 3,1 tussen schoten afvuren en vijandelijke schoten. Bij Excelsior is er juist een tekort van maar liefst 4,4. Ondanks dat heeft de ploeg het voor elkaar gekregen om meer minuten op voorsprong te staan in de Eredivisie dan Ajax. En dat hangt weer samen met regelmatig snel op voorsprong komen. Kijken we louter naar ruststanden, dan blijkt Excelsior de nummer twee van het land te zijn (15 punten).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen PEC Zwolle – Excelsior

Voor PEC is het tijd om weer eens thuis te winnen. De fans hebben hun helden al viermaal op rij in Zwolle zien verliezen. Wel hebben de Zwollenaren al tien matches achter elkaar niet verloren van Excelsior. Van de zes laatste ontmoetingen won PEC er drie en werd het driemaal gelijk, met als totale doelsaldo 13-5. De laatste keer dat de Rotterdammers wonnen was in 2010 bij de play-offs.

Wedden op Eredivisie voetbal? Blijft Excelsior telkens maar op voorsprong komen en ondanks een rood cijfer wat betreft kansen voor en tegen de punten vergaren? We denken van niet. PEC Zwolle staat op 1.73 voor de winst, gokken op gelijkspel lever je 4.00 x je inleg op en winst Excelsior 4.25 keer. Die 1.73 op PEC is goed genoeg, neem anders de ‘onder 2,5 goals’ op 2.35. Die weddenschap win je als er maximaal 2 goals gescoord worden.

Back To Top