Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Eredivisie vandaag: PEC Zwolle - AZ en NAC - FC Twente Getty

Vandaag worden er twee matches gespeeld in de Eredivisie, te weten NAC tegen Twente en PEC Zwolle tegen AZ. Op woensdag en donderdag wordt de midweekse speelronde vervolgd.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PEC Zwolle – AZ

Geen team heeft in de laatste zes speelronden zoveel punten behaald als AZ. Geen wonder, want de Alkmaarders dropten geen enkel punt en behaalden in die periode een doelsaldo van vijftien voor, drie tegen. Inmiddels is AZ koploper PSV tot op vijf punten genaderd en is de club plots een spelbreker geworden in de verwachte tweestrijd tussen PSV en Ajax. Met AZ moet ook serieus rekening worden gehouden.

AZ won de helft van de vorige zes duels tegen PEC en verloor er eentje. Het doelsaldo over die reeks is 5-11. Thuis won PEC Zwolle twee van de vorige zes keren dat AZ op bezoek kwam en verloor het er drie (doelsaldo 6-8). PEC haalde dertien punten uit zijn zes laatste thuiswedstrijden in de Eredivisie en alleen PSV deed het beter. Daar staat tegenover dat AZ over de laatste zes uitduels gemeten de meeste punten heeft behaald: zestien.

NAC – FC Twente

Onderin de competitie bungelen NAC op plek vijftien en FC Twente op de allerlaatste plaats. NAC haalde in elk geval nog zes punten uit de laatste zes speelronden, maar wat Twente laat zien is treurig. De trotse kampioen van een paar jaar terug speelde vorige week dan wel gelijk tegen Ajax, maar ook toen lukte het niet om de tegengoals te beperken (3-3). In de afgelopen zes duels (een punt) kwamen er liefst negentien tegentreffers.

FC Twente won drie van de vorige zes confrontaties met NAC en speelde driemaal gelijk. Thuis won NAC maar een van de vorige zes duels met de Tukkers (tegenover vier nederlagen), maar bij deze statistieken geldt bij uitstek dat het om andere (lees: voor Twente veel betere) tijden ging.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

AZ is de favoriet tegen PEC op 2.17, gelijkspel noteert 3.50 en winst van de Zwollenaren 3.15. AZ is in negen van de tien vorige matches met PEC (inclusief beker) niet geklopt door PEC en daarom tippen we gelijkspel of winst AZ op 1.37. Deze wat lage notering is prima te combineren met een ‘beide teams scoren’ weddenschap NAC – Twente. Je pakt dan 2.12.

NAC staat voor winst tegen Twente op 2.48, gelijkspel op 3.40 en winst van de Tukkers noteert 2.75. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top