Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - AZ Alkmaar Eredivisie: met mogelijk Django Warmerdam VI Images

Eredivisie: PEC Zwolle – AZ Alkmaar. Zondag om 14:30 uur spelen PEC Zwolle en AZ tegen elkaar in de zesde speelronde van de Eredivisie. De Zwollenaren staan teleurstellend laatste met twee punten, AZ heeft zijn plek in de subtop al gevonden en staat vierde met tien punten.

PEC – AZ met Django Warmerdam?

Overigens duurde het twee speelronden voordat de Alkmaarse ploeg op gang kwam, maar in de vorige drie duels werden gelijk negen punten opgeraapt. PEC herstelde zich afgelopen weekend enigszins van juist een reeks van drie nederlagen op rij, met een 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht.

Fans van PEC Zwolle willen graag Django Warmerdam aan het werk zien. De linkermiddenvelder is van Ajax gehuurd maar kwam vanwege een blessure nog niet in actie. Als geleende kracht zal hij zich bescheiden op moeten stellen. Die houding is Ben Rienstra van AZ vreemd.

Hij keerde zaterdag tegen Willem II terug in de ploeg, nadat hij was hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje, en mocht vijf minuten voor tijd tussen de lijnen komen. “Ik vind dat ik gewoon hoor te spelen bij AZ”, laat hij weten.

Strijd Wout Weghorst en Fred Friday

De vrees bij AZ-fans is dat de ploeg lastig tot scoren zal komen, nu topscorer Vincent Janssen is verkocht aan Tottenham. Wout Weghorst en Fred Friday zijn momenteel in een strijd verwikkeld om een basisplaats in de spits. Friday was tegen Willem II de gelukkige en heeft al twee keer zoveel minuten gemaakt als Weghorst. Laatstgenoemde heeft echter een goal gemaakt, Friday nog nul. Trainer John van den Brom, die aan zijn derde seizoen begint in Noord-Holland, zou dus wel eens voor Weghorst kunnen kiezen.

AZ favoriet voor de winst

Van de vorige zes ontmoetingen heeft AZ er vier gewonnen en PEC Zwolle eentje. In Zwolle hield PEC bij de zes laatste bezoekjes van AZ Alkmaar drie keer de punten in eigen huis en wonnen de gasten tweemaal. Het doelsaldo over die reeks is 11-7. Een factor kan zijn dat AZ op donderdagavond nog in actie komt in de Europa League, al is dat wel een thuiswedstrijd.

Voorspelling PEC Zwolle – AZ Alkmaar. AZ steekt in de betere vorm en noteert 2.05. Quotering gelijkspel @3.75 en winst PEC @3.35. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug!

Back To Top