Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Ajax: Zwolle zakt weg Getty

PEC Zwolle – Ajax. Zondag 18 februari om 17:45 uur spelen PEC Zwolle en Ajax de laatste wedstrijd van het eredivisieweekend tegen elkaar. De Amsterdamse gasten hopen weer iets van de achterstand op koploper PSV (zeven punten) weg te knabbelen, PEC staat vijfde met evenveel punten als nummer vier Feyenoord.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie PEC Zwolle – Ajax

Ajax staat na 23 speelronden in de Eredivisie op 54 punten en dat is heus geen misselijk aantal. In menig seizoen zou je daarmee bovenaan staan, maar de Amsterdammers hebben de pech dat PSV in nog maar drie duels punten lieten liggen en er zeven meer vergaarden.

In de vorige zes speelronden pakte Ajax zestien punten en in die periode werd veertien maal gescoord, het hoogst aantal van de achttien eredivisionisten. Sowieso zijn duels van Ajax van oudsher en ook dit seizoen een garantie voor goals. In zestien van de achttien vorige speelronden waren er bij Ajax-duels minstens drie goals te bewonderen.

Zwolle is in de afgelopen weken aan het wegzakken. Zes duels, zes punten en een doelsaldo van min acht horen niet bij een nummer vijf. Alhoewel plek vier dus nog binnen bereik ligt, lijken de Zwollenaren eerder op weg naar plek zeven, want Utrecht en Vitesse hebben PEC Zwolle inmiddels in hun vizier. Het algemene doelsaldo staat nu op plus een en kan dus omslaan naar een minscore, wat ook een indicator is dat PEC eerder in de middenmoot dan in de subtop thuishoort.

Dominantie Amsterdam

Ajax heeft vijf van de vorige zes ontmoetingen met PEC Zwolle gewonnen en speelde eenmaal gelijk. En zijn dat al duidelijke cijfers, dan onderstreept het doelsaldo van die reeks de dominantie van de Amsterdammers: 3-17. In eigen huis wist PEC nog wel een paar resultaten te behalen bij de recente bezoekjes van Ajax: twee zeges en twee gelijke spelen en zowaar ook een positief doelslado van 9-8.

Erik ten Hag beschikt bij Ajax weer over Nick Viergever, die sinds november 2017 langs de lijn stond met een enkelblessure. Daley Sinkgraven werd ook weer op het trainingsveld gesignaleerd, maar is nog niet klaar voor speeltijd.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op PEC Zwolle – Ajax? Ajax is favoriet op 1.44, gelijkspel noteert 4.80 en PEC Zwolle 6.25. In de jacht op PSV moet Ajax risico’s nemen en gezien de zwakke periode waar PEC in zit tippen we dat het leidt tot minstens drie goals in dit duel. Over 2,5 goals noteert 1.50.

Back To Top