Ga naar hoofdinhoud
Lars Veldwijk PEC Zwolle – Ajax Programma Eredivisie Getty

PEC Zwolle – Ajax, Eredivisie. Zondag 29 november om 14:30 uur start PEC Zwolle tegen Ajax. De gastheren staan zevende in de Eredivisie, Ajax is al enige tijd de koploper. Het is voor beide teams de veertiende competitiematch van het seizoen.

Uitslagen en Speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

PEC Zwolle – Ajax

Fans van Ajax kunnen zich niet meer heugen, wanneer hun geliefde club zo’n flitsende start maakte in de Eredivisie. Het verhaal van trainer Frank de Boer was immers, dat hij telkens na de winterstop een inhaalrace moest aanvangen. Viermaal lukte dat, met de landstitel als gevolg, maar vorig jaar was er geen redden meer aan. Straks, in het nieuwe jaar, moet Ajax dus met een nieuwe mindset aan de slag, gericht op consolideren in plaats van terugkomen.

Ajax heeft 32 punten uit 13 duels gepeurd, en heeft die vangst evenwicht verdeeld over de thuis- en uitduels. De zeven eerdere potjes buiten de Amsterdam Arena genereerden zeventien punten. Alleen Twente en Feyenoord hielden een puntje over aan het Amsterdamse bezoek.

De Boer tevreden over Tete en Klaasen

Ajax-trainer Frank de Boer zal de komende weken niet meer hoeven hopen op een terugkeer van Daley Sinkgraven. De middenvelder heeft een kijkoperatie aan de knie ondergaan en moet revalideren. Een enorm gemis is het ook weer niet, want de van SC Heerenveen overgenomen speler had zijn draai nog niet helemaal gevonden.

Dat lijkt wel het geval te zijn bij Kenny Tete en Davy Klaassen, die door De Boer tijdens een perspraatje eruit gelicht werden. Met name de voorzetten van Tete en de afrondingen van Klaassen bevallen de keuzeheer wel. Wat hem minder tevreden stemt, is de bestuurlijke hommeles in het directiekantoor. Weer dreigen er slepende rechtszaken te komen teneinde mensen uit hun positie te ontheffen, dit keer Wim Jonk, waarmee De Boer in de jaren ’90 nog samen in Oranje speelde. “Neem van mij aan dat alle betrokkenen het verschrikkelijk vinden wat er nu gebeurt”, zegt hij tegen VI.

PEC Zwolle heeft Lars Veldwijk

PEC Zwolle deed het in de afgelopen jaren opvallend goed tegen Ajax, en in elk geval ver boven zijn historische gemiddelde. Ajax won maar een van de zes laatste ontmoetingen en verloor er twee. Thuis hield PEC al vier keer op rij stand (twee zeges) tegen Ajax.

Om weer zo’n positief resultaat te behalen, zal Lars Veldwijk zijn beste beentje voor moeten zetten. De spits heeft uit twaalf basisplekken zeven goals gescoord. Met gemiddeld 3,3 doelpogingen per match is hij de op drie na ijverigste speler in de Eredivisie.

Back To Top