Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - VVV Venlo Eredivisie voorspellingen winnaar voetbal Getty

Zondag om 12:30 uur is uitslapen er niet bij voor de spelers van PEC Zwolle en VVV. Zij gaan in Overijssel hun 26e speelronde van de competitie spelen. PEC staat nog zesde maar zit in een behoorlijk duistere periode, VVV staat steady in de middenmoot op plek elf.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PEC Zwolle – VVV Venlo

Ogenschijnlijk is de zesde plek behoorlijk indrukwekkend, want PEC Zwolle hoort historisch gezien niet op die positie thuis. Maar de vreugdevolle stemming is rap aan het verdwijnen. In de afgelopen acht speelronden werden maar zes punten verzameld. Het gemiddelde aantal punten per match bedraagt over die periode dus 0,75, terwijl het totale gemiddelde tot nu toe 1,56 punten is. Dat is dus een afname van 0,8 punt per duel, met enorme afstand het grootste verval van alle eredivisieclubs in de laatste acht weken. Bij VVV is de trend juist opwaarts met 0,35 punt per match meer in dezelfde periode.

Dit gegoochel met cijfers legt nog niet bloot wat er dan precies verkeerd gaat in Zwolle. Misschien is er een verband met het grote aantal spelers dat over drie maanden toch de deur dichttrekt van het Mac3Park. Philippe Sandler zit met zijn kop al bij Man City, Ryan Thomas is klaar voor een stap hogerop, Youness Mokhtar en Mustafa Saymak zijn transfervrij, Kingsley Ehizibue en Younes Namli lieten voor de winterstop mooie dingen zien waardoor ze wel wat aanbiedingen kunnen verwachten.

PEC brokkelt af – weinig goals bij VVV

En tot vorig weekend deed PEC het in uitwedstrijden prima tegen clubs die op de wedstrijddag in het rechterrijtje staan. Maar tegen Heracles ging het mis (2-1), wat na acht zeges en een gelijkspel de eerste nederlaag was uit tegen een club die tussen de plekken 10 en 18 stond. Kortom, het brokkelt nu aan alle kanten af bij de club die een vijfjarenplan heeft om door te stoten tot de subtop van de competitie.

VVV Venlo heeft uit de vorige zes speelronden negen punten behaald. De Limburgers willen van wedstrijden vooral een fysieke krachtmeting maken en lijken de bal vooral graag op het middenveld terecht te zien komen, want voor goals hoef je niet naar een pot van VVV te gaan. Gemiddeld vallen er 2,44 goals per eredivisiewedstrijd van VVV, de laagste score van alle 18 clubs (bij PSV is het gemiddelde bv 3,6).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op PEC Zwolle – VVV? PEC won vier van de zes recentste confrontaties met VVV en verloor er een. Nu staat PEC Zwolle voor de winst op 2.04, gelijkspel op 3.45 en levert een zege van VVV je per ingezette euro 3.55 op. Er valt toch wel wat te halen voor VVV, dus we tippen de 1.80 op gelijkspel of winst voor de gasten.

Back To Top