Ga naar hoofdinhoud
VVV-Venlo – Heracles Almelo Eredivisie goksites Getty

Eredivisie: PEC – Utrecht. Het is niet ‘de bus parkeren’ wat John van ’t Schip doet bij PEC Zwolle, maar een hechte defensie heeft hij wel opgebouwd bij de club die op een glansrijke vierde plek staat in de Eredivisie. 12 tegengoals in 13 duels is een veelzeggende statistiek.

Daardoor staan de blauw-witten slechts drie puntjes achter op Ajax en AZ, maar moeten ze tegelijkertijd ook achterom kijken. Want Utrecht, Vitesse en Feyenoord staan op hun beurt weer binnen drie punten van PEC.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PEC Zwolle – FC Utrecht Eredivisie

Het is dus vooral de vraag hoe lang Van ’t Schip en zijn ploeg dit kunnen volhouden. Deze wedstrijd tegen FC Utrecht is een goede test, want die club heeft net als PEC negen punten gepakt in de laatste vijf Eredivisie wedstrijden. De laatste drie wedstrijden resulteerden in drie overwinningen, met een 1-2 bij Ajax als hoogtepunt begin november.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag gelooft net als Van ’t Schip in een solide defensie. Maar toch heeft zijn ploeg al negen wedstrijden in de Eredivisie niet meer de nul weten te houden. PEC Zwolle-aanvaller en smaakmaker Youness Mokhtar verwacht een kraker met twee defensief ingestelde ploegen. “Ze spelen in een 5-3-2-systeem en dat maakt het lastig om er doorheen te komen. Maar wij staan verdedigend ook goed dit seizoen, we krijgen weinig tegendoelpunten. Dus dat wordt een spannend duel.”

Youness Mokhtar vs Zakaria Labyad

Net als PEC Zwolle Youness Mokhtar heeft, bouwt ook FC Utrecht op een sterke Nederlands-Marokkaanse aanvaller: Zakaria Labyad. Ten Hag ziet in hem veel toekomst, zelfs een speler voor het WK 2018. “Zakaria staat symbool voor dit FC Utrecht: goed is niet goed genoeg. Hij moet nog veel meer van zichzelf eisen, kan én moet naar een hoger niveau toe. Er komt deze zomer een prachtig toernooi aan: het WK. Het is niet eenvoudig als speler van FC Utrecht een plek in de WK-selectie van Marokko af te dwingen, maar hij zal ervoor gaan.”

Die andere sterke Marokkaan van FC Utrecht, Yassin Ayoub, is nog een twijfelgeval voor vanavond.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

PEC: altijd moeilijk met FC Utrecht

Twee clubs die aan elkaar gewaagd zijn, dan is het altijd leuk om even de recente geschiedenis in te duiken. Want PEC Zwolle heeft de reputatie dat het een lastige horde kan zijn voor de klassieke top drie (PSV, Ajax en Feyenoord), maar tegen FC Utrecht is het een ander verhaal. In de laatste zeven onderlinge ontmoetingen – Eredivisie, KNVB Beker en play-offs – wist PEC Zwolle niet één keer te winnen van FC Utrecht.

Wil je wedden op de wedstrijd? De recente geschiedenis spreekt dus in het nadeel van PEC Zwolle, maar bookmaker Mr Green heeft toch een zwak voor de thuisspelende ploeg. PEC krijgt namelijk 2.37 op winst, FC Utrecht 2.95. Twee hechte defensies, dus mogelijk weinig doelpunten. Maximaal twee goals in dit duel heeft odds van 2.18.

Back To Top