Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - FC Twente Eredivisie: Jaap Stam mag niet nogmaals verliezen

PEC Zwolle heeft John Van ‘t Schip ontslagen en lijkt nu te neigen naar Jaap Stam als opvolger. Voor de jongere lezers onder ons: Stam was een van de allerbeste verdedigers die Nederland ooit voortbracht. Niet voor niks wordt Matthijs van het Ligt, onlangs uitgeroepen tot beste jonge speler op de Europese velden, al sinds zijn puberteit gezien als ‘de nieuwe Stam’.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ontslag John van ’t Schip bij PEC onvermijdelijk

Het ontslag van Van ‘t Schip, die in zijn jaren dat hij in de Italiaanse Serie A de bijnaam ‘Il Bello’ overhield, was na een asgrauwe reeks onvermijdelijk. In het kalenderjaar 2018 deed geen Eredivisieclub het zo slecht als PEC. En dat terwijl de club vorig jaar rond deze tijd vijfde stond in de Eredivisie. De ineenstorting is totaal en fataal. Er moest iets veranderen, anders zou degradatie gaan aanvoelen als iets onafwendbaars.

PEC Zwolle had grootse plannen in Eredivisie

De 5-0 nederlaag in de bekercompetitie tegen AZ bleek niet de druppel, maar de golfslag die de emmer van ellende liet overlopen. In de zomer werden er liefst veertien nieuwe krachten naar Zwolle gehaald. Van ‘t Schip is er dus niet in geslaagd om al dat verse bloed te benutten om de ploeg die in de tweede seizoenshelft aan bloedarmoede leed nieuw leven in te blazen.

Wat het allemaal nog pijnlijker voor de fans en lachwekkender voor de outsiders maakt, is dat PEC Zwolle een paar maanden terug een ambitieus plan presenteerde om structureel tot de Nederlandse subtop te gaan behoren.

Prachtige carrière Jaap Stam

Nu is het dus de vraag wie in het nieuwe jaar het plekje in de dugout van het MAC³PARK stadion warm gaat houden. Stam heeft al trainerservaring door Reading bijna vanuit de Engelse eerste divisie naar de Premier League te laten promoveren. Daarnaast maakte hij bij PEC Zwolle zijn debuut als prof, op 5 augustus 1992. Via Cambuur en Willem II kwam hij terecht bij PSV. Daar en vervolgens bij Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax plus natuurlijk in Oranje groeide hij uit tot een wereldvermaarde verdediger die zelden steekjes liet vallen.

Op 3 januari 2019 wil de club de nieuwe leidsman presenteren. Tot die tijd staat assistent Gert Peter de Gunst voor de groep.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? PEC Zwolle sluit het voetbaljaar af uit tegen VVV en staat voor die match op 3.05 voor de winst. Gezien alle turbulentie lijkt inzetten op winst voor de Limburgers verstandiger. Het levert je 2.20 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top