Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie uitslagen: Ajax koploper Eredivisie op doelsaldo | Getty

Het is nog een lange weg richting de winterstop voor Marcel Keizer. De nieuwe trainer van Ajax ligt onder vuur vanwege de matige resultaten die de Amsterdammers boeken, het gebrek aan consistentie in zijn selectiekeuzes en de wat fletse en vaak tegenstrijdige uitlatingen in de media.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Het is niet makkelijk om je met weinig ervaring staande te moeten houden in een wespennest als Ajax. Hiervoor was Marcel Keizer trainer bij Emmen, Cambuur en Jong Ajax, dus niet eerder was hij in de positie dat week in week uit zeges van hem werden verwacht en dat dik vijftigduizend thuisfans hem kritisch bekijken. Dan helpt het als je overloopt van het zelfvertrouwen, zoals Louis van Gaal toen hij begin jaren 90 aan zijn illustere loopbaan als hoofdtrainer begon.

Marcel Keizer leert een hoop bij Ajax

Keizer is niet zo’n type. Nu geleidelijk de supporters en het journaille klaar zijn met aan hem snuffelen en de Noord-Hollander met meer scherpte benaderen, zal hij niet terug gaan blaffen. Eerder zal hij de hand in eigen boezem steken, zoals toen hij al ergens in september toegaf dat na de Europese uitschakeling en de slechte seizoensstart er sprake was van een crisis. Les 1 voor beginnende trainers is: geef nooit toe dat er crisis is. Houd altijd de schijn van controle op.

Wat niet helpt is dat Keizer vooraf Kasper Dolberg aanwees als “onze eerste spits” maar inmiddels zit de Deen al wekenlang op de bank en laat Keizer Klaas-Jan Huntelaar starten. En ondertussen probeert hij via invalbeurten te zoeken naar een manier om die twee gelijktijdig te laten renderen. De Deen is echter geen buitenspeler, en dat maakt aanpassingen aan het heilige Ajax-systeem van 4-3-3 nodig, wat weer gevoelig ligt bij de trouwste supporters.

Meer zeges komen eraan

Toch zijn er lichtpuntjes voor Keizer. Geen andere club heeft tot nu toe meer schoten gelost, zowel als we kijken naar de totale pogingen inclusief missers als alleen de schoten die ook echt tussen de palen werden gericht. Ook leidt Ajax het dribbelklassement en fors ook, staat de club bovenaan qua balbezit en tweede qua nauwkeurigheid van de passing. Kortom, eerder vroeger dan later moeten die factoren gaan leiden tot meer en makkelijkere overwinningen.

Ajax voorspelling doen? Nog niets is verloren voor Ajax. Denk je dat de landstitel gewoon gepakt gaat worden, zet dan in op de 2.75.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Back To Top